PUTIN: Lenjinove misli su pod Rusiju podmetnule atomsku bombu koja je potom eksplodirala

vladimir-putin02

Lenjin je pod zdanje istorijske Rusije podmetnuo atomsku bombu – ocenio je Vladimir Putin.

Ovo je bio odgovor ruskog predsednika povodom pitanja direktora Kurčatovskog instituta Mihaila Kovaljčuka (šta šef države misli o vođi boljševika) i njegove opaske da je Lenjin „upravljao tokovima misli i utoliko i zemljom“.

Kovaljčuk je svoju opasku izneo za vreme zasedanja Saveta za nauku i obrazovanje i pritom poželeo da se unutar ruske nauke nađu organizacije koje će upravljati tokovima misli u određenim pravcima.

Putin mu je uzvratio rečima: „Dobro je upravljati tokovima misli, ali ne bilo kako, već tako da to dovede do pravih rezultata, a ne kao kod Vladimira Iljiča.

Njegova misao je na kraju dovela do raspada Sovjetskog Saveza. Kod njega je bilo mnogo misli u stilu: autonomizacija i slično. Tako je pod zdanje koje se zove ,Rusija’ bila postavljena atomska bomba, a ona je potom eksplodirala.

A ni svetska revolucija nam nije bila potrebna. A i takva misao je kod njega bila“.

Putin je dosad više puta kritikovao boljševike.

Primera radi, u junu 2012-te je ocenio da je Rusija izgubila Prvi svetski rat zbog nacionalne izdaje prvih sovjetskih rukovodilaca.

Posle zasedanja ovog saveta, portparol šefa ruske države, Dmitrij Peskov, izjavio je da iznošenje Lenjinovog mumificiranog tela iz mauzoleja na Crvenom trgu i njegovo „predavanje zemlji“ – nije na „dnevnom redu“.

(fakti.org)

Share this post: