PUTIN: Teroristi objavljuju rat civilizaciji!

Predsednik Rusije

Ruske oružane snage tokom operacije u Siriji nisu iskoristile sve svoje mogućnosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanoj večeri posvećenom danu snaga bezbednosti u Kremlju.

„Vidimo kako efikasno rade naši piloti, obaveštajci, kako efikasno međusobno koordiniraju napore, pritom su to različiti rodovi – vojska, flota, avijacija; kako se primenjuje najsavremenije oružje“, istakao je Putin, a preneo sajt Sputnjik.

„Želim da naglasim da to nije maksimum naših mogućnosti. Daleko od toga da tamo sve koristimo što posedujemo“, rekao je on.

„Posedujemo i dodatna sredstva. Ako bude bilo potrebno, i njih ćemo iskoristiti“, naveo je ruski predsednik.

On je naglasio da su ruske specijalne službe ove godine sprečile više od 30 terorističkih napada. „Ove godine je zahvaljujući naporima saradnika FSB-a sprečeno više od 30 terorističkih napada“, naveo je on.

Obaveštajne službe jednog broja država pojačavaju aktivnosti u Rusiji. Specijalne službe su 2015. godine otkrile više od 320 agenata, saopštio je Putin.

„Visoka odgovornost leži na kontraobaveštajnoj službi. Ove godine je otkriveno više od 320 kadrovskih službenika i agenata specijalnih službi stranih država i njihovih pomagača“, naglasio je Putin.

„Vidimo da obaveštajne službe jednog broja država intenziviraju, kako se kod nas kaže, rad u Rusiji“, dodao je on.

Akcije i planovi terorista predstavljaju direktnu pretnju Rusiji.

„Situacija nije jednostavna. Raste napetost na Bliskom istoku i u drugim regionima sveta. Teroristi otvoreno objavljuju rat civilizaciji, čitavoj međunarodnoj zajednici. Njihove akcije i planovi su direktna pretnja i našoj zemlji“, rekao je šef ruske države.

(Tanjug)

Share this post: