Putinovi „Noćni vukovi“ stižu u Srbiju!

putin nocni vukovi motori kolona

Najveća grupa motociklista iz Rusije „Noćni vukovi“ počinje svoju turneju pod nazivom „Slovenski svet 2016“, u kojoj će posetiti i Srbiju.

U maršu koji zovu i „Jačanje dijaloga između slovenskih naroda“ bajkeri će obići 12 zemalja, među kojima i Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bugarsku, preneo je sarajevski N1.

Generalni šef ruske moto-turističke organizacije Jevgenij Strogov je pojasnio da se turneja planira narednih šest meseci i da je njen cilj – jačanje saradnje između Rusije i zemalja slovenskog porekla.

„Želimo da povežemo pravoslavne zemlje slavenskog sveta. Na Balkanu imamo Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i mislim da tamo možemo da se osećamo kao kod kuće“, rekao je on za bugarski nacionalni radio Strogov.

„Noćne vukove“ inače predvodi Aleksander Zaldonstanov, koji ima nadimak Hirurg, a bajkerska grupa postoji od 1980. godine, kada je osnovana kao klub ljubitelja motocikala i rokenrola.

Bajkeri su izazivali veliku buru u javnosti Evrope tokom maja, kada su se zaputili u Berlin kako bi obeležili 71. godišnjicu od poraza nacista u Drugom svetskom ratu 1945. godine.

putin-nocni vukovi

Njihov 6.000 kilometara dug „Put pobede“ počeo je u aprilu u Moskvi, a nastavio se širom nekoliko centralnoevropskih zemalja, među kojima su Belorusija, Poljska i Češka.

Poljska im je, međutim, odbila prolazak kroz svoju terotoriju pre nedelju dana, nakon što je grupa prošle godine zabranjena zbog zategnutih odnosa između Moskve i Varšave.

„Noćni vukovi“ su osnovani 1989. godine, ubrzo nakon raspada Sovjetskog saveza, i sada imaju oko 5.000 članova.

(TANJUG)

Share this post: