RADOVAN KARADŽIĆ: Kad izađem iz zatvora, napraviću biznis sa kanabisom!

Netherlands War Crimes Karadzic

Bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić je u intervjuu za nemački Di Cajt, prvom intervjuu pošto ga je Haški sud osudio na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina u BiH, opisao i svoj odnos prema drugim zatvorenicima.

„Ja sam društveno biće i okružujem se rado s ostalim zatvorenicima, sa Srbima i bosanskim Hrvatima. Sve sami pošteni, visokoobrazovani i zanimljivi ljudi“, rekao je Karadžić dodajući da s tim ljudima „koje zna od pre, u međuvremenu njeguje prijateljstvo“.

Dao je svoje objašnjenje zašto se tako dobro slaže s bosanskim Hrvatima. „Srbi i Hrvati su sledili sličan cilj: hteli su da Bosnu pretvore u uniju tri grupe, i zato smo se dobro razumeli“, kaže Karadžić, koji navodi da slobodno vreme u zatvoru provodi u pisanju i pripremom žalbe na presudu, svirajući frulu i igrajući tenis i nogomet.

Karadžićev advokat Sladojević je za Di Cajt ispričao da je neposredno uoči suđenja Karadžić s tadašnjim pritvorenikom Antom Gotovinom igrao tenis, i pao i razbio nos, što je kasnije prekriveno šminkom kako ne bi ispalo da se u zatvoru potukao.

Sladojević kaže da je njegov klijent do poslednjeg trenutka vjerovao u oslobađajuću presudu i da je već bio spakovao svoje stvari.

Takođe je rekao da je Karadžić nakon izlaska iz zatvora hteo da uđe u „posao s kanabisom“.

„Od indijske konoplje se svašta može načiniti“, rekao je Karadžić, a prenosi njegov advokat.

Share this post: