Ramzam Kadirov: Turska će zažaliti zbog onog što je učinila!

ramzan kadirov specijalci cecenija rusija vojska

Lider Čečena Ramzan Kadirov izjavio je da će Turska „zažaliti zbog onog što je učinila“, nakon što su turski lovci oborili ruski vojni avion.

„Ne sumnjam da će Turska veoma dugo žaliti zbog ovog incidenta“, napisao je Kadirov na svom profilu na Instagramu, a preneo je BBC.

„Oni koji na svakom koraku govore o prijateljstvu i saradnji se ne ponašaju ovako izdajnički“, istakao je čečenski vođa.

„Smatram mojom dužnošću da izjavim da smo ja lično, Čečenska Republika i čitav čečenski narod spremni da ispunjavamo naređenja koja nam da predsednik Rusije, a za to imamo volju, odlučnost, veoma obučene snage i hiljade dobrovoljaca! Stalno čekamo na naređenja! Tako to rade prave ruske patriote“, napisao je Kadirov.

Turska je danas oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je u Amanu da je Turska imala pravo da odgovori na povredu svog vazdušnog prostora i da bi svet trebalo da zna da će Turska uraditi „šta god je neophodno“ kako bi garantovala bezbednost svoje zemlje.

Nešto ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je napad na ruski avion Su-24 „udarac u leđa koji su Rusiji naneli saučesnici terorista“ i upozorio da će obaranje ruskog aviona imati ozbiljne posledice po rusko-turske odnose.

(Tanjug)

Share this post: