Razbijeni: Uhapšene vođe terorista s Kosova! – VIDEO

Foto: Rojters

U Kumanovu, na severu Makedonije, završeni su okršaji između pripadnika MUP i terorista a u jutrošnjim sukobima povređena su još 3 policajca.

Rejon Kumanova, kako se navodi, još nadleću helikopteri i bespilotne letilice, a očevici tvrde da se iz tog pravca još može videti gust, crni dim. I dalje je prilično napeto i građani u velikom broju stoje na obodima ovog naselja i čekaju kako će se situacija dalje razvijati.

Primetan je i manji broj policijskih snaga koji opkoljavaju ovo naselje i još uvek ne dozvoljavaju kako novinarima, tako ni građanima da uđu u deo grada u kome su se odvijali sukobi, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Uhapšene su vođe terorista sa Kosova.

Plan naoružane terorističke grupe bio je napad na nekoliko državnih i civilnih ciljeva, rekli su u priznanju privedeni a potvrdio portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski.

U Kumanovu se u poslednjih nekoliko sati ne čuju pucnji iz Divljeg naselja u kome su se odvijali sukobi između pripadnika oružanih terorističkih snaga i policije Makedonije, tako da je situacija za sada mirna.

Premijer Gruevski obišao ranjene u bolnicama.

(Tanjug, foto: Rojters)

Share this post: