Roditelji pali u nesvest od bola: „NISU TRAŽILI POMOĆ, SAMO SU VRIŠTALI“

Ilustracija

Ronioci Žandarmerije od juče pretražuju Srebrno jezero, u kome su se udavila braća Nikola (13) i Stefan P. (14) iz Rače.

Braća su se udavila juče oko 15 sati u Srebrnom jezeru, kada su upali u vodu dok su se sa drugarima iz školskog fudbalskog kluba vozili na pedalini.

Jezero se satima pretražuje uz obalu sa suprotne strane od mesta gde su dečaci iznajmili pedalinu, a na obali se nalazi i policija. Oko 14 časova, ronioci su krenuli i uz pomoć sonara da traže tela dečaka.

Otac dečaka, Aleksandar, takođe se nalazi na obali jezera i bez reči i u suzama promatra potragu.

„Dečaci su bili na suprotnoj obali kada se začuo vrisak. Nisu zvali u pomoć, samo su vrištali, ali su bili predaleko i niko nije mogao da stigne do njih“, kažu očevici tragedije.

Vlasnici pedalina, kako za „Blic“ kažu iz okolnih radnji nisu iz Velikog Gradišta i otišli su kućama. Kako saznajemo, dečaci nisu imali pojaseve za spasavanje, a mesto gde su se udavili dubine je pet metara.

Potraga za telima dečaka je trajala sinoć do 20 časova, a nastavljena je jutros oko osam.

Neposredno pre tragedije desetorica dečaka iznajmila su dve pedaline. Dok su se vozili u dubini, Stefan je pokušao sa jedne pedaline da pređe na drugu, kada se okliznuo i upao u vodu.

Kako bi spasao starijeg brata, u jezero se odmah bacio i Nikola, ali nažalost, nijedan ni drugi nisu isplivali.

(Blic)

Share this post: