Rogozin i RANJEN nastavlja da radi po protokolu: 9. januara u Beogradu!

rogozin

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin za vreme treninga u streljani slučajno je sebi pucao u nogu i ozledio se.

Trenutno se nalazi u jednoj moskovskoj bolnici i lekari kažu da mu život nije u opasnosti i da se sada dobro oseća. Zbog povrede Rogozin u ponedeljak nije prisustvovao sednici vlade.

Interesantno je da su u kabinetu Rogozina u utorak demantovali vest „Interfaksa“ i drugih ruskih agencija o njegovom ranjavanju. Oni tvrde da se Rogozin povredio dok je igrao rukomet.

Da Rogozin nije teško povređen dokaz je i to da je u utorak bio u svom kabinetu odakle se interesovao kako idu završni radovi na ruskom kosmodromu „Istočni“.

Ovih dana je na svom „Tviteru“ Dmitrij Rogozin objavio fotografije kako puca u jednoj streljani. Dmitrij je pucao i sa dve ruke i pogodio sve ciljeve.

On je poznat kao odličan strelac i rado se takmiči u streljaštvu. Generalski sin Dmitrij od rane mladosti odlazi u streljanu i sa ponosom priča da ima „oko sokolovo i mirnu ruku“.

Dopisnik „Novosti“ iz Moskve saznao je u utorak da potpredsednik ruske vlade Rogozin, koji je kopredsednik Međuvladinog komiteta za saradnju Rusije i Srbije, ne namerava da odloži dolazak u Beograd gde ima mnogo prijatelja.

On planira da već devetog januara bude u Srbiji jer 11. i 12. na dnevnom redu međuvladinog komiteta za saradnju raspravljaće se o tome kako da se naša ekonomska saradnja podigne na još viši nivo.

Upravo Rogozin je predložio da se naši građevinari angažuju na gradnji zgrada i drugih objekata u gradu gde će živeti zaposleni na novom kosmodromu „Istočni“ na Dalekom istoku.

Osim toga Dmitrij Rogozin smatra da bi bilo dobro da naše fabrike namenske proizvodnje sarađuju sa ruskim vojnoindustrijskim kompleksom.

U streljani i sa Sigalom

O njegovim odlascima u streljanu javnost je dobro upoznata. Tako je za vreme posete fabrici „Degtarjeva“ u junu 2013. pozvao u streljanu poznatog glumca Stivena Sigala.

A pucao je Rogozin i 2012. za vreme posete fabrici oružja u Iževsku. Tada su mu pokazali revolver „strajk“ kalibra devet milimetara kojim je Dmitrij izrešetao metu.

(Večernje Novosti)

Share this post: