RONALDO i MURINJO optuženi za poresku prevaru veka?! U pitanju je NEVEROVATNA suma NOVCA!

Utajili porez?

foto: AP

Jedan od najboljih fudbalera sveta i igrač Reala Kristijano Ronaldo optužen je za poresku prevaru, koja se meri milionima evra.

Nemački magazin „Špigl“ objavio je informaciju da su Ronaldo, kao i sadašnji menadžer Mančester junajteda uključeni u do sada neviđenu prevaru. Njihov menadžer Žorže Mendes uspeo je da „sakrije“ novac u Švajcarskoj i na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

Nemački list tvrdi da je Ronaldo na ovaj način utajio oko 150 miliona evra, a Murinjo 12 miliona dolara.

Isti list navodi da bi grupa od 12 uglednih evropskih medija trebalo u narednih 20-ak dana da objavi sva dokumenta, a afera bi se zvala „fudbal liks“.

Tim sastavljen od 60-ak evropskih novinara je tokom sedam meseci istraživao oko 18,6 miliona dokumenata, a otkrio je sve prevare i vezi sa fudbalskim transferima, kao i izbegavanje plaćanja poreza. Pored Ronalda i Murinja u istragu su bili uključeni i brojni drugi poznati fudbaleri i treneri, a među njima i Mesut Ozil.

Agencija „Gestifute“ koja je u vlasništvu Žoržea Mendesa demantovala je ove informacije i navela da Ronaldo i Murinjo poštuju sve zakonske obaveze u Španiji i Britaniji.

(Kurir sport)

Share this post: