Rukometaš HEROJ: Priznajem, noge su mi se odsekle…

aleksej-rastvorcev-rk-vojvodina rukometas heroj

Dan nakon što su sprečili incident u avionu rukometaši Vojvodine nastavili su redovne obaveze. Ipak, i dalje prepričavaju nesvakidašnje putovanje iz Frankfurta.

Trening rukometaša Voše. Ni po čemu drugačiji od prethodnih, osim po jednom momentu – Aleksej Rastvorcev oslobođen je današnjeg treniranja.

Takav tretman zaslužio je jučerašnjim podvigom, kada je zajedno sa pomoćnim trenerom obuzdao problematičnog putnika na letu iz Frankfurta.

Aleksej je danas bio zauzet davanjem izjava novinarima. Svi su imali isto pitanje: o čemu je razmišljao u trenucima dok je čuvao Jordanca.

“Nije tako strašno, koliko je neprijatno, zato što ne znaš šta da očekuješ od čoveka koji radi gluposti takve”, kaže Aleksej Rastvorcev.

“Aleksej mi stalno viče gledaj mu ruke, gledaj mu ruke, šta radi, on je stvarno imao neke gestikulacije, nešto neverovatno, ponašao se potpuno neuračunljivo, stiskao je pesnice, žmurio po dva minuta.

On meni stalno ponavlja veži mu ruke, veži mu ruke, ja mu kažem ne možemo da mu vežemo ruke, jer stjuard je rekao dokle god on nije agresivan, ne možemo da primenjujemo silu”, dodaje pomoćni trener RK Vojvodina Milan Mirković.

Dok kraja leta nije ni bilo potrebe za upotrebom plastičnih lisica koje im je stjuard dao, kaže Mirković, ali priznaje da im u pojedinim momentima nije bilo svejedno.

“U jednom momentu on izgovara ‘I promise something’ (obećavam nešto). Aleksej me pita šta je rekao, šta je rekao, pošto ne priča engleski. Ja kažem nešto je nekome obećao. E, sad, u tom momentu, meni su se stvarno noge odsekle, kažem Aleksu baš sam se uplašio, on kaže – i ja sam”, navodi Mirković.

A sve je počelo još tokom uzletanja aviona. Svi su primetili da se čovek, obučen u crno, čudno ponaša.

“Sedeo je na izlazu za slučaj opasnosti i bila mu je dostupna ručica za otvaranje vrata. Naravno, ta vrata mi znamo da ne mogu da se otvore na toj visini, da je veliki pritisak, ali čudi njegovo ponašanje”, kaže pomoćni trener RK Vojvodina.

Nikakvog terorističkog akta nije bilo. Najveći terorizam je taj što smo izgubili na gostovanju u Portu, gde smo igrali utakmicu Lige šampiona, šaljivo je juče objasnio predsednik Kluba, Milan Đukić.

Rukometaši Voše priznaju da ovoliko interesovanje medija nije vladalo ni kada su postizali značajne sportske rezultate.

Nadaju se da će sedmoj sili uskoro ponovo dati takav povod za izveštavanje.

(B92)

Share this post: