„Rusi naoružavaju Srbe, a nama NATO ništa“

Nekadašnji šef bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov rekao je da Srbija postaje regionalni vojni faktor.

Srbija okružena NATO zemljama, ali Rusi…

On kaže da dok Bugarska, kao članica NATO, ima problem sa naoružavanjem, Srbija od Rusije dobija besplatno moderno naoružanje, kao i moderne avione i projektile.

Kirov je za bugarski Radio Fokus ocenio da se tenzije između NATO i Rusije razvijaju opasno blizu Bugarske i da će nesumnjivo uticati na situaciju u regionu.

Prema njegovim rečima, Rusija operacije NATO u Crnom moru smatra agresivnim i uzvratiće.

– Očigledno je da je ovo igra nerava, koja će biti nastavljena i u budućnosti.

Možemo samo da se nadamo da su živci na obe strane dovoljno jaki i izdržljivi, i da neće biti daljeg razvoja i provokacija, koji bi izazvali vojni sukob – rekao je Kirov.

Bugari nervozni…

On je dodao da zbog ove opasne situacije u svojoj neposrednoj blizini, Bugarska mora pažljivo da prati razvoj događaja i da posebnu pažnju posveti vojsci.

Kirov je rekao da je očigledno da se Rusija oslanja na Srbiju i da je tako oduvek bilo, dodajući da je ispalo da je Srbija okružena zemljama članicama NATO, ali da prima vojnu pomoć od Rusije.

Bivši šef obaveštajaca Bugarske je izjavio da smatra da će problem Srbije sa Kosovom i Metohijom trajati još dugo i istakao da bi Bugarska trebalo da bude nervozna zbog ovih procesa koji se dešavaju u njenoj blizini.

(Agencije)

Share this post: