Rusija: Nek dođu SAD, da vidimo ko je bolji

rusija vojska 660

Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov izjavio je da se nada da će se kolege sa Zapada i SAD priključiti prvim Međunarodnim vojnim igrama.

On je naveo da je red da se pokaže “ko je bolji“ u vojnim snagama, i da se nada da će zbog toga učestvovati i kolege iz Zapadne Evrope i SAD, prenosi Tass.

“Verujem da će doći vreme kada će naše kolege iz Zapadne Evrope i SAD-a odlučiti da se takmiče sa nama. To je izazov za njih. Mi smo spremni da pokažemo vojne domete, da vidimo ko je moćniji“, naveo je on.

Antonov je izjavio da mnoge zemlje ne žele da učestvuju u takmičenju zbog vojno-tehničkih problema.

“Takve igre bi pokazale borbene sposobnosti moderne vojne tehnologije. Iskreno, nisu sve zemlje odlučile da dođu, ne samo zbog politike, već i zbog vojno-tehnoloških problema. Neke države nisu krile da ako bi u takmičenju izgubile od Rusije, njihova oprema bi imala manji izvoz, što bi ih dovelo do gubitka miliona“, naveo je on.

Skoro 60 timova iz 17 zemalja će učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama, koje će organizovati Rusija u avgustu.

amerika vojska

“Prve Međunarodne vojničke igre uključivaće 57 timova iz 17 zemalja i 20 grupa posmatrača iz šest zemalja koje će predstavljati Evropu, Aziju, Afriku i Latinsku Ameriku“, naveo je šef ruskog Generalštaba Valeri Gerasimov.

Međunarodne vojničke igre biće održane u deset ruskih vojnih baza. Pored ruske armije, na takmičenju će učestvovati i timovi iz Angole, Jermenije, Venecuele, Indije, Kazahstana, Kine, Kuvajta, Mongolije, Tadžikistana i Srbije.

(B92)

Share this post: