RUSIJA ODLUČILA – „Crna Gora nas ne interesuje, okrećemo se Srbiji!“

nikolic-putin

Moskva se pomirila s gubitkom Crne Gore i koncentrisala snage na zadržavanje svojih pozicija u Srbiji, ocenio je informativni portal Utro.ru.

Portal ocenjuje da će, u slučaju da Srbija, kao ključna zapadno-balkanska zemlja, “konačno kapitulira” pred pritiskom NATO, Rusija biti “potpuno izbačena iz regiona”.

“Ali, s mnogim postjugoslovenskim republikama Rusija je povezana istorijski, slovenstvom, i pravoslavnom religijom i već zato ne može sebi da dozvoli da se skloni od učešća u njihovoj sudbini”, ocenjuje portal.

U komentaru se ocenjuje da aktiviranje vojne i trgovinsko-ekonomske saradnje sa Srbijom predstavlja još jedan odgovor Rusije na širenje Alijanse na Crnu Goru.

“Ako razmatramo aktiviranje saradnje sa Srbijom, kao odgovor na uvlačenje Crne Gore u NATO, doći ćemo do zaključka da je Moskva prihvatila ulazak Crne Gore u Alijansu kao već svršenu stvar.

Rusiji nije na ruku da se ozbiljno uvlači u geopolitičku borbu za Crnu Goru, kada pored sebe ima Donbas koji krvari, a na Bliskom Istoku gori Sirija”, ocenjuje Utro.ru.

(Agencije)

Share this post: