Sara Sidžer otkrila: Vanzemaljski život zaista postoji! (VIDEO)

sara vanzemaljci predavanje tribina

Saru kolege naučnici nazivaju „astrološkim Indijana Džonsom“, ali to ne mora nužno da znači da su njene naučne vizije neostvarive.

Astrofizičarka Sara Sidžer veruje da je otkrila biološku tajnu “Druge Zemlje”, te je svoje otkrićeobjasnila u videu i povezala ga sa postojanjem vanzemaljskog života. 

Posmatrajući sjajne tačkice na noćnom nebu lako zaboravljamo da su te “tačkice” u stvari Sunca slična i mnogo veća od našeg. I baš kao što naše Sunce okuplja svoj solarni sistem, tako je moguće da i te svetleće tačkice imaju svoje.

Verujemo da u našoj galaksiji postoje bilioni planeta – objašnjava Sara, naučnica koja je ceo život posvetila istraživanju svemira i izvanzemaljskog života.

Ali kako možemo da znamo koje planete su pogodne za život, ne možemo da zumiramo neki solarni sistem i izučimo ga, udaljenost je jednostavno prevelika. Još ako uzemo da život koji istražujemo nije inteligentan, prenos informacija bi jednostavno bio nemoguć.

Sidžerova veruje da je moguće uočiti biološke oznake na planetama koje se nalaze u drugim solarnim sistemima. To uključuje ogroman svemirski brod u obliku cveta koji bi uspeo da se probije kroz svetlost zvezde i osmotri planetarni sistem. U videu možemo videti šta je potrebno da bi se postigao ovaj naizgled nemoguć zadatak. 

Saru kolege naučnici nazivaju “astrološkim Indijano Džonsom”, ali to ne mora nužno da znači da su njene naučne vizije neostvarive. Njen jedini cilj u životu, pored odgoja dece je da pronađe “Drugu Planetu”. 

Video koji gledate deo je serije koja se zove “Genije iza otkrića” (The Genius behind) i prikazuje samo deo tehnoloških ideja i eksperimenata mnogih najbriljijantnijih umova moderne nauke.

(Telegraf.rs / Izvor: BBC)

Share this post: