Šarić na poligrafu bio ubedljiv, potvrdio kome je u policiji davao novac

DARKO SARIC

Advokat Darka Šarića Radoslav Bacović izjavio je danas da ne zna da li je Šarić prošao poligraf, dodajući da misli da jeste, a Blic i TV Pink navode da jeste prošao poligrafsko ispitivanje.

Bacović je rekao da je Šarić prilikom saslušanja i poligrafisanja bio vrlo jasan, ubedljiv i argumentovan, prenosi B92.

„Da li je Šarić prošao poligraf ja ne znam. Mi takav izveštaj nemamo. Mislim da je prošao, jer je i prilikom saslušanja i poligrafisanja bio vrlo jasan, ubedljiv i argumentovan““, rekao je Bacović.

On je naveo i da je Šarića saslušavala radna grupa, odnosno članovi radne grupe svi zajedno, kao i da je bio prisutan tužuilac.

Međutim, Bacović je naveo da Šarić nije želeo da odgovara na tužiočeva pitanja, ali je odgovarao na sva pitanja policije.
„On je samo govorio o tome šta mu je poznato, ko je, kada i kome dao novac. Taj zapisnik ćete uskoro imati“, rekao je Bacović.Beogradski mediji objavili su danas da je Šarić prošao poligraf.

Kako je preneo Blic, Šarić je prošao poligraf, a na saslušanju koje je usledilo govorio je da je navodno novac „generalu Papaji“, odnosno načelniku uprave kriminalistice policije Radoslavu Miloviću, dao njegov bliski saradnik, sada pokojni Dragan Dudić Fric.

On se, kako dalje navodi taj dnevnik, zapitao i kako vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković ne odgovara za pranje novca.

Blic navodi i da je Šarić na sudenju optužio doskorašnjeg nacelnika Uprave kriminalisticke policije, koga je nazivao „general Papaja“, da je zajedno sa svedokom saradnikom „Mangom“, aludirajući na Ljubišu Buhu Čumeta, uzeo navodno mito od cak 7,4 miliona evra.

Kako se podseća, Milović je na lični zahtev otišao na poligraf, koji je prošao i dao izjavu kojom je odbacio optužbe, dok je Buha odbio da da iskaz.

(Tanjug)

Share this post: