SELEKTOR DEJAN SAVIĆ: Mala smo zemlja al’ imali tri velika finala!

vaterpolo prvaci sveta dejan savic slavlje

Živko Gocić: Sve se videlo u bazenu, svaka reč je suvišna. – Dušan Mandić: Ispunili smo sve naše snove i skinulibreme olimpijskih igara sa leđa

terpolisti su zajedno sa ostatkom olimpijskog tima Srbije dočekani ovacijama i pesmom „Osvojili smo sve” koju su pevali nakon spektakularnog finala u kom su savladali reprezentaciju Hrvatske sa 11:7.

„Šampioni”, orilo se na krcatom aerodromu „Nikola Tesla”. Avion iz Dubaija u kom su se nalazili naši olimpijci sleteo je oko 15.30 časova na beogradski aerodrom. Okupljeni poštovaoci uzvikivali su imena naših sportista željno iščekujući svoje idole.

Euforija je rasla iz časa u čas, a kada se pojavila vaterpolo reprezentacija Srbije atmosfera je dostigla vrhunac. Sa zlatnim medaljama oko vrata, Gocić, Mandić, Filipović i ekipa pozdravili su navijače, novinare i pre svega svoje najbliže koji su ih dočekali.

– U avionu je bilo jako loše – našalio se kapiten Gocić osvrnuvši se na fenomenalnu atmosferu koja je vladala u avionu. Umorni, neispavani, ali ipak raspoloženi za druženje.

– Prezadovoljni smo uspehom celog Olimpijskog tima Srbije. Zahvalio bih se svim ljudima koji su utkali deo sebe u ovaj uspeh – Vaterpolo savezu Srbije, stručnom štabu, mojim saigračima i naravno našem treneru „Bucku” (selektor Dejan Savić). Što se tiče finala, sve se videlo u bazenu. Mislim da su reči suvišne – izjavio je Gocić koji je u suzama ispratio himnu na pobedničkom postolju u Riju.

Uz međusobnu podršku, samopouzdanje i timski duh, pomogli su im da pređu trnovit put do finala. Na startu dve nerešene utakmice, zatim poraz i onda buđenje. Jedan od junaka finalne utakmice, mladi Dušan Mandić, osvrnuo se na prve mečeve odigrane u Riju.

– Nesigurne utakmice na startu olimpijskog turnira su nas trgle, uzdrmale su nas i da se nismo probudili u osmini finala, ko zna kako bi se sve ovo završilo. Imali smo težak put, nije uopšte bilo lako. Prve tri utakmice nismo uspeli da pobedimo, ali izdržali smo sve. Podigli smo se iz pepela i kada je bilo najpotrebnije mi smo odigrali najbolje. Svaka čast mojoj ekipi, ali i drugim ekipama na fenomenalnom uspehu koji su postigli za Srbiju – rekao je strelac spektakularnog gola u finalu koji je podigao celu naciju na noge. Koliko je ova medalja bitna, Mandić nije krio:

– Fenomenalan je osećaj, jer smo osvojili sve što može jedna reprezentacija da osvoji. Ispunili smo naše snove i skinuli  smo jedno breme sa leđa, a to je pritisak od Olimpijskih igara. Presrećan sam.

Selektor Dejan Savić pozdravio je sve Olimpijce i istakao da je Srbija ostvarila veliki uspeh.

– Mala smo zemlja, ali imali smo tri velika finala u kolektivnim sportovima. Ponosni smo na zlatnu medalju. Mi smo zemlja sporta a ne „abrova”, – rekao je Savić objasnivši kako se od jedne nesmotrene izjave napravi veća priča od samog uspeha sportista.

(Politika)

Share this post: