Šešelj: Amerikanci okupili „novi DOS“ i preko njih žele da sruše Vučića!

seselj vojislav konferencija radikal

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je, komentarišući koaliciju lidera DS, LDP i SDS, Bojana Pajtića, Čedomira Jovanovića i Borisa Tadića, istakao da iza svega stoje Amerikanci koji bi da oslabe premijera Srbije Aleksandra Vučića.

„To je nevoljna koalicija koja nije mogla ni da izabere nosioca liste. I dalje će tu biti unutrašnjih sukoba i mislim da će im se priključiti i ostale manje stranke.

Vučić sam nema 50 odsto glasova, prema procenama to je oko 35, tako da im je potreban neko za koaliciju“, izjavio je Šešelj.

Lider SRS je dodao i da očekuje da će se još manjih stranaka priključiti ovoj novonastaloj koaliciji Pajtića, Jovanovića i Tadića.

„Cilj svega je da posle izbora svi oni naprave koaliciju sa Vučićem, kako bi preko njih Amerikanci mogli da ga kontrolišu“, istakao je Šešelj.

Tadić, Pajtić i Jovanović odlučili su na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima nastupe sa jednom listom – Demokratska Srbija – DS-LDP-SDS, ali je Boris Tadić naveo da dogovor još nije postignut i da se razgovori još obavljaju.

(Tanjug)

Share this post: