ŠEŠELJ: Dačić je homoseksualac i radi za CIU pod ucenom!

Lider radikala

foto: Fejsbuk SRS

Lider SPS Ivica Dačić je agent CIA, koja ga drži u šaci zbog gej skandala, navodi se u svedočenju operativca MUP, objavljenom u knjizi predsednika SRS Vojislava Šešelja „Dosmanlije kao novi janjičari“.

Prema tom dokumentu, američka obaveštajna služba je Dačića tokom devedesetih godina primorala na saradnju nakon što ga je ucenila kompromitujućim dokumentima o njegovim homoseksualnim sklonostima.

Doušnik Amerike

Šešelj je u toj knjizi objavio iskaz službenika MUP Srbije, koji navodi da je Resor državne bezbednosti (RDB) MUP Srbije raspolagao saznanjima da je Dačić, u to vreme član Glavnog odbora SPS, početkom devedesetih postao doušnik Amerikanaca.

U knjizi pod nazivom „Dosmanlije kao novi janjičari“ Šešelj je objavio izveštaje koje su mu tokom devedesetih navodno doturali pripadnici raznih srpskih tajnih službi, a u jednom, onom od 18. novembra 1993, objavljen je i deo o Dačiću, uz napomenu „Veza: MUP Srbije“.

„Raspolažu i podatkom da je Ivica Dačić, član GO SPS, povezan sa CIA, da ga je ova služba pridobila na kompromitujućoj osnovi, jer raspolaže dokumentacijom o njegovim homoseksualnim aktivnostima, što proveravaju“, navodi se u svedočenju „veze“ iz MUP.

U tom spisu stoji još da je RDB dobio nalog da otkrije veze stranih obaveštajnih službi s političarima, državnim funkcionerima i vojnim oficirima. Zanimljivo je da se kao strani agent, i to britanski, navodi čak i Šešelj.

„RDB MUP Srbije je došla do podatka da je predsednik SRS dr Voja Šešelj povezan s engleskom obaveštajnom službom, da su ga pridobili na kompromitujućoj osnovi.

Procenjuje se da je pod uticajem engleske službe napravio sve dosadašnje poteze prema pojedinim rukovodiocima i Vladi Srbije, što pokušavaju da provere operativnm angažovanjem“, stoji u delu za Šešelja, ali se ne navodi o kojoj „kompromitujućoj osnovi“ je reč.

(Kurir)

Share this post: