ŠEŠELJ: Englezi zabili glogov kolac u srce lešine EU!

Presuda

foto: Tanjug

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj istakao je da su Englezi zakucali glogov kolac u srce lešini Evropske unije.

Osim toga, on je na Tviteru naveo da je vest da su Britanci odlučili da napuste Evropsku unuju „obradovala vaskoliko Srpstvo“.

„Krasnog li letnjeg jutra, divne li vesti koja je obradovala vaskoliko Srpstvo. Englezi su zakucali glogov kolac u srce lešini Evropske unije“, napisao je Šešelj.

Građani Velike Britanije na referendumu glasali su za izlazak iz EU.

BBC i Skaj njuz su već oko pet sati izjutra proglasili pobedu opcije koja se zalagala za to da London napusti “društvo evropskih naroda”.

Prema prognozama tih medija, za izlazaik je glasalo 52% Britanaca i tako bi trebalo da ostane, ukoliko u finalnom brojanju glasova ne dođe do nekih dramatičnih promena.

Tas na referendumskoj vagi se tokom noći nekoliko puta pomerao na različite strane, u jednom momentu je čak bilo potpuno izjednačeno, pa su se Britanci pitali šta će se desiti ako na kraju zaista bude nerešeno.

Stavu “neverice” doprineo je i lider Partije za nezavisno Ujedinjeno Kraljevstvo Najdžel Faraž, koji je po zatvaranju birališta rekao da postoje jasne naznake da će opcija za ostanak u Evropskoj uniji odneti pobedu.

Nekoliko sati kasnije se ponovo oglasio, proglasivši 23. jun za Dan nezavisnosti Velike Britanije, rečima da je ovo pobeda običnog naroda.

(B92)

Share this post: