Šešelj: Hrvati hoće da otmu srpsku teritoriju na Dunavu

Povratak u Hag?

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj upozorio je da se Hrvatska sprema da otme Srbiji ogromnu teritoriju sa leve strane reke Dunav, te poručio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da nikako ne ide na međunarodnu arbitražu kako bi rešio problem teritorije.

Ne smemo da idemo na arbitražu, kakva god ona bila i koja god država bude u njenom sastavu, jer ona će uvek raditi u korist Hrvata, a protiv Srba – rekao je Šešelj konferenciji za novinare.

Šešelj je ocenio da sa Hrvatskom „ne može da bude diplomatskih odnosa dok Republika Srpska Krajina (RSK) ne bude oslobođena“.

Srpska radikalna stranka nikada neće priznati nezavisnu državu Hrvatsku, sve dok ne oslobodimo okupiranu RSK, a oslobodćemo je kad-tad, ako ne mi, onda naši unuci, praunuci – istakao je Šešelj.

Navodeći da su sve vlasti u Beogradu „skrštenih ruku“ posmatrale otimanje Republike Srpske Krajine i ponavljale pomirljivi ton, Šešelj je rekao da i aktuelna vlast pokušava da gradi prijateljske odnose sa Hrvatskom, ali da u tome ne uspeva, jer svakodnevno dobija šamare, preneli su beogradski mediji.

On je ponovio da će Srpska radikalna stranka povodom godišnjice akcije „Oluja“ održati sutra protest ispred Ambasade Hrvatske u Beogradu, sa početkom u 17 časova.

(Srna)

Share this post: