ŠEŠELJ KAO EKSPERT BRANI MILOŠEVIĆA: Ako pobedite haški tribunal postoji mogućnost da vas ubiju!

Suđenje

Posle presude Radovanu Karadžiću podigla se velika prašina zbog nekoliko pasusa u presudi u kojoj je “navodno“ haški tribunal posthumno oslobodio Slobana Miloševića sve odgovornosti.

– To je još samo jedan pokazatelj da je Milošević pobedio haški tribunal. Ne znam da li se sećate mog svedočenja u njegovom procesu? To je bilo zanimljivo kao i moja suđenja, tada smo zajedno razbili optužnicu protiv njega i Hag kao i u mom slučaju nije mogao ništa da učini povodom njegove presude – kaže Šešelj.

Po njegovom mišljenju Hag je ipak našao način da kazni bivšeg predsednika SR Jugoslavije.

– NJega su u najmanju ruku ubili kada su shvatili da ne mogu da ga osude. Ubili su ga uskraživanjem redovne lekarske pomoći, a bilo je u tom slučaju još dosta kontraverzi.

Podsetimo, Haški tribunal posthumno je oslobodio Miloševića svih optužbi za ratne zločine počinjene tokom rata u Bosni, tvrdi američki novinar Nil Klark.

On u svom blogu objavljenom na sajtu RT otkriva da je tribunal pokušao da prikrije oslobađanje Miloševića jer se ta odluka spominje samo u jednoj rečenici presude bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću.

(Mediji)

Share this post: