Šešelj: Nemam ništa sa opozicijom ali sa Vučićem…

Povratak u Hag?

Predsednički kandidat SRS Vojislav Šešelj večeras je rekao da ne menja svoju politiku, da se apsolutno razlikuje i nema ništa zajedničko sa drugim opozicionim strankama i da sa njima ne bi mogao nikako da sarađuje, i ponovio da je protiv puta ka EU i za blisku saradnju i sve jače povezivanje sa Rusijom.

Šešelj je na predstavljanju kandidata na javnom servisu rekao da mu je Aleksandar Vučić, za kojeg je rekao da i njega i vladu koju vodi žestoko kritikuje, bliži nego „bulumenta“ odnosno „Janković, Jeremić, ludi Radule, Čanak, Obradović, Preletačević…“.

Kako je objasnio, na naučnoj osnovi, sasvim argumentovano kritikuje ono što radi Vučić i još jednom odbacio da je „blag“ prema njemu, ali isto tako i dodao da bi u nekim okolnostima, kada bi se Vučić odrekao EU i krenuo putem čvršćih veza sa Rusijom sa njim i pravio vladu.

Za opozicione stranke je rekao da su prozapadne, sve nastale iz DOS-a i sponzorisane sa Zapada, a da je neke od njih „američki ambasador uveo u palament“, jer nisu ni bile prešle cenzus.

Kako je rekao, ne vidi problem saradnje za zemljama sveta ukoliko bi postao predsednik Srbije, kao ni u regionu i dodao da ako bi, na primer, Hrvatskoj smetalo što je on predsednik Republike i zbog toga ne bi sarađivali ta zemlja time samu sebe „amputirala“ iz zvaničnih odnosa sa Srbijom.

Rekao je i da bi kontrolisao Skupštinu time što bi vraćao zakone za koje smatra da nisu dobri za Srbiju, a što se vlade tiče rekao da se protivi kancelarskom sistemu.

Naveo je i da bi pokrenuo diplomatski aktivnost zbog „okupacije“ Republikke Srpske Krajine, da ne odustaje od poltike Velike Srbije…

Kako je rekao, Nemačka nema interes za investicije u Srbiju već samo gleda na nju kao „tampon zonu“ kada Turski predsednik Redzep Taip Erdogan tri, četri miliona izbeglica počne da proteruje ka Evropi.

U tom smislu je rekao da se divi premijeru Mađarske Viktoru Orbanu i da bi takođe napravio zid, a ako to nije dovoljno i minska polja ako treba da se zaštite granice zemlje.

Šešelj je predstavljanje počeo i završio spotom u kome je pokazan njegov odlazak u Hag, ali i povratak iz Međunarodnog suda pravde.

Lider radikala i predsednički kandidat Vojislav Šešelj izjavio je, u razgovru sa građanima više vojvođanskih opština, da bi, kao šef države, kontrolisao sve tri vlasti, u okviru ustavnih ovlašćenja.

(Tanjug)

Share this post: