ŠEŠELJ O SAMOSTALNOJ KANDIDATURI VUKA JEREMIĆA U SVOM STILU: „Nije to sajam konja“

Dr. Vojislav Šešelj foto: fejsbook

Dr. Vojislav Šešelj foto: fejsbook

“Imam mnogo veću podršku birača od Vuka Jeremića, a radikali su oduvek bili jači od socijalista”, poručuje lider radikala Vojislav Šešelj reagujući na predizborno istraživanje.

– Imam mnogo više procenata nego što pokazuje to istraživanje. Sigurno imam mnogo više procentata od Vuka Jeremića – rekao je Šešelj i nastavio u prepoznatljivom stilu.

– Uostalom, njega još nijedna partija nije podržala, a bez podrške neke jače partije on nema nikakve šanse – tvrdi lider radikala.

Na pitanje kakve su šanse bivšeg šefa diplomatije ukoliko bi na predstojeće predsedničke izbore izašao kao samostalni kandidat, Šešelj tvrdi da je stranačka infrastruktura presudna.

– Nije to sajam konja, pa da se izvedu da se vidi ko je najlepši, tu treba imati ogromnu infrastrukturu da bi se nešto postiglo – kazao je on.

Iako je lider SRS-a bio samouveren kada je pričao o Vuku Jeremiću kao protivkandidatu, situacija se znatno promenila kada je analizirao procente lidera SNS-a i premijera Aleksandra Vučića.

– Mislim da sigurno pobeđujem ako se Vučić ne kandiduje.

On mi je jedini ozbiljan protivkandidat. Kada bi se Vučić kandidovao, mislim da bismo on i ja bili u drugom krugu, borba bi bila neizvesna, ali on ima ozbiljnu prednost.

Mislim da nisam bez šansi, nadam se da bih ipak pobedio, borba bi bila teška – kazao je Šešelj, priznavši da su Vučićeve šanse ozbiljno veće od njegovih.

Vojislav Šešelj nije nimalo iznenađen što su radikali od SPS-a preuzeli drugu poziciju kada se radi o rejtingu.

– Nisam iznenađen, odavno je tako. Drugi smo po snazi, a najjača smo opoziciona stranka.

Ako sada budu parlamentarni izbori, to će se pokazati na velikom povećanju broja naših poslaničkih mandata – istakao je, dodavši da SRS vodi svoju politiku, koja je kroz zasedanje Skupštine naišla na veliku podršku naroda.

– Naša politika je ozbiljna i promišljena, mi smo kompetentni za sve skupštinske rasprave.

SPS ne može biti jači od nas nikada – rekao je Šešelj i dodao da je glavni razlog pada rejtinga SPS-a krajnje nesređeno stanje u toj stranci.

(Agencije)

Share this post: