ŠEŠELJ: Vreme je da se otkriju prave ubice Zorana Đinđića!

seselj vojislav konferencija radikal

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi država mogla da se nagodi i pomiluje Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju, pod uslovom da kažu sve što znaju o ubistvu Zorana Đinđića.

„Čak i ako su do guše umešani, država bi s njima mogla da pravi nagodbu da posle ovih godina robije budu pomilovani i amnestirani pod uslovom da kažu sve što znaju o ubistvu Đinđića, ako znaju i nešto o nekim drugim ubistvima“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Dodao je i da je SRS veoma zainteresovan da se okolnosti Đinđićevog ubistva do kraja razjasne.

On je ocenio da su svi dosmanlijski režimi zataškavali ubistvo Zorana Đinđića, te da je lično Čedomir Jovanović naredio „da se cigla po cigla i kamen po kamen sruši zgrada u Šilerovoj, koja je bila centar moći zemunskog klana i dosmanlijskog režima“.

Dodao je i da nije dokazano da je Zvezdan Jovanović ubio Đinđića.

On je – na vanrednoj konferenciji za medije održanoj u centrali Srpske radikalne stranke obavestio javnost da je visoki funkcioner radikala Zvonko Mihajlović jutros oko 6 časova uhapšen u Štrpcu od strane kosovske policije, po naređenju albanske separatističke i terorističke vlasti na Kosovu i Metohiji.

Mihajlović, koji je član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke i kandidat za narodnog poslanika, uhapšen je u svojoj kući bez ikakvog povoda. Policija je potom izvršila premetačinu po kući, a Mihajlovićeva porodica nije primila nikakav nalog ili obrazloženje zbog čega je uhapšen.

Istovremeno je zatražio od premijera Vučića da zakaže hitnu sednicu Vlade Republike Srbije, da Vlada zauzme stav po ovom pitanju i da se povodom toga premijer Vučić pojavi u javnosti.

Srpska radikalna stranka insistira da Vlada pokuša mirnim putem da izdejstvuje oslobađanje Zvonka Mihajlovića, a ako to nije u stanju, da primeni mere odmazde, tj. da započne sa hapšenjima svih nosilaca bilo koje javne funkcije među Albancima separatistima koji se pojave na teritoriji uže Srbije pod kontrolom naših vlasti i da potom traži razmenu.

Vojislav Šešelj je istakao da je vanrednu konferenciju za medije zakazao kako bi alarmirao celu srpsku javnost i da je izuzetno zabrinut za fizički integritet i život Zvonka Mihajlovića.

On je podsetio da je Hašim Tači upravo inaugurisan za predsednika samozvane države Kosovo i izrazio bojazan da je Zvonko Mihajlović samo prvi od uhapšenih Srba.

Inače, Šešelj je na predizbornom mitingu u Loznici poručio okupljenim građanima da sa aktuelnom Vladom Srbije nema napretka jer premijer Aleksandar Vučić u njoj ima tri direktna američka špijuna, koji ga kontrolišu.

On je kao američke špijune označio ministre Zoranu Mihajlović, Kori Udovički i Dušana Vujovića.

Šešelj je istakao da je građanima Srbije preostao samo jedan kvalitetan izbor – Srpska radikalna stranka.

On je objasnio da, za razliku od Vučića, koji sebe stavlja u centar svega, smatra da kao pojedinac ne bi mogao da postigne ništa, ali da uz podršku srpskih radikala i građana Srbije može apsolutno sve.

Na mitingu se okupilo oko 5000 građana Loznice a osim Vojislava Šešelja govorili su lokalni funkcioneri stranke, član Centralne otadžbinske uprave Sulejman Spaho, predsednik mačvanskog okružnog odbora i član predsedničkog kolegijuma Sreto Perić, doktor Milovan Bojić i general Božidar Delić.

Nakon mitinga organizovana je protestna šetnja koju je predvodio Šešelj.

(Agencije)

Share this post: