SiEnEn: Amerikanci treba da shvate da Putin misli ozbiljno i da se plaše ruskog lidera

Ne staje?

Sudeći po izveštajima američke globalne tv mreže SiEnEn, Amerikanci, bez imalo nade, treba da se boje ruskog lidera Vladimira Putina.

Putin je odlučio da u Siriji ratuje veoma žestoko, rekla je Džil Doerti, bivša direktorke kancelarije SiEnEn-a u Moskvi, u živom uključenju na SiEnEn-u.

Njoj je najupečatljivije to što je Putin naredio ruskoj vojsci da „žestoko ratuju“ u Siriji i što je rekao da će svaka pretnja po ruske avione i infrastrukturu u Rusiji biti momentalno uništena.

Putin je javno rekao da će svako ko bude pokušao da ugrozi ruske avione ili infrastrukturu u Siriji biti momentalno uništen.

Doertijeva je komentarisala sastanak Saveta ministarstva odbrane RF kojim je predsedavao ruski predsednik, Vladimir Putin.

Putin je poručio da je osnovni razlog zbog kojeg Rusija vrši vazdušne udare u Siriji, to što Islamska država predstavlja pretnju za Rusiju.

„To nije tamo neka geopolitička radnja. Ne vršimo operacije u Siriji da bi promovisali naše nove sisteme naoružanja, avione, vojnu moć… Vršimo vazdušne udare, jer je terorizam pretnja za Rusiju.“ – rekao je Putin.

SiEnEn navodi i informaciju koju je javnosti predočio ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, a koja kaže da Islamsku državu čini oko 60 hiljada pripadnika i da oni kontrolišu oko 70% teritorije u Siriji.

Šojgu je istakao da udari ruske avijacije za rezultat imaju veoma značajne pomake na frontu za sirijsku vojsku.

(Pravda)

Share this post: