SIGURNO IMATE DRVENU DASKU OD PAMTIVEKA: Kada čujete koliko je to OPASNO, odmah ćete je BACITI!

Odmrznite meso brzo

Iako se neke stvari čine kao večne, njih bi ipak trebalo menjati s vremena na vreme. Na primer, sigurno u kući imate drvenu dasku od pamtiveka.

Služi vas savršeno i nemate nameru da je menjate.

Međutim, ove činjenice će vas naterati da razmislite o svojim starim navikama.

Kućani predmeti s rokom trajanja:

Drvena daska za rezanje – zamenite je svakih 12 meseci. U njima je pronađeno 200 odsto više fekalnih bakterija nego na WC dasci. U pukotinama između lepljenih daščica ostaci hrane ostaju zarobljeni, a u njima se razvijaju brojne bakterije.

Sunđer za pranje suđa – svake nedelje.

Varjače – svakih pet godina.

Drvo je poroznije od plastike i metala pa je time i bolje mesto za razvoj bakte. Ako varjače popucaju ili potamne zamenite ih i ranije. Najčešće je u kuhinji prisutna ešerihija koli sa sirovog mesa, a može biti baš  opasna.

Četku za WC – svakih šest meseci.

Da je prljava i od čega poprilično je vidljivo. Vlažna je i pogodno mesto za razvijanje fekalnih bakterija. Mijenjajte je barem svakih šest meseci.

Plastične posudice – svaka tri meseca.

Iako će ih prodavači reklamirati kao večne, istina je da one mogu trajati jako dugo. Ali ako niste kupili plastiku bez BPA, BPS i ftalata rizikujete da dugoročnim korišćenjem, pogotovo ako ih zagrevate u mikrotalasnoj, ove kancerogene elemente unosite ćete vrlo dugo u organizam.

(Žena)

Share this post: