Sisi koristi priliku dok su Turci van igre

putin sisi egipat rusija

Kairo je Moskvi uputio molbu da mu dostavi spisak proizvoda iz Turske čiji je izvoz zabranjen ili ograničen, kako bi oni bili zamenjeni egipatskom robom.

Kako je saopštilo Ministarstvo za trgovinu Egipta, o delimičnoj zameni turskog izvoza egipatskim razgovarali su ministri industrije i trgovine Egipta Tarek Kabil i njegov ruski kolega Denis Manturov na sastanku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Egipat je zainteresovan da zadovolji potrebe ruskog tržišta u robi, posebno onoj koja je isporučivana iz Turske, uzimajući u obzir rusku odluku da ograniči turski izvoz na rusko tržište voća i povrća za 66 odsto, kao i odeće i kože“, saopštilo je egipatsko ministarstvo.

Egipatski ministar je takođe izjavio da Egipat ima mogućnost da izvozi ove proizvode, kao i „sve neophodne kapacitete“ za to.

„Kabil se povodom toga obratio ruskom kolegi s molbom da mu dostavi spisak najvažnijih izvoznih proizvoda iz Turske kako bi se pripremila poseta ruskih uvoznika egipatskim preduzećima“, dodaje se u saopštenju.

(Sputnik)

Share this post: