„Skupljao sam podatke godinama, svaki srpski političar koji je ušao u ambasadu SAD, radi protiv svog naroda i države!“

Dr. Vojislav Šešelj  foto: fejsbook

Dr. Vojislav Šešelj foto: fejsbook

Svaki srpski političar koji je ušao u ambasadu SAD radio je protiv svog naroda i države, tvrdi predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Šešelj je, gostujući na TV Pink, kazao da je „smešno i groteskno“ to što su se oni tamo „olajavali“ želeći jedni druge da potisnu.

„Skupljao sam podatke godinama. Odabrao sam dokumenta i moji saradnici i ja pravimo zbirku ko je sve u vrhu srpske politike bio špijun za Ameriku“, rekao je lider radikala.

Šešelj je dodao da se ruskim špijunima u Srbiji nije bavio jer nema opasnosti od Rusije.

„Ona je prijateljska država. Čak i u vreme Jeljcina, kada su glasali za sankcije našoj zemlji, ona je malo pomagala“, rekao je Šešelj, ali i dodao da sve velike države imaju svoju špijunažu, i da „nema potrebe da se njima bavim dok su nam naklonjene“.

On je kazao i da srpske tajne službe preko ruskih tajnih službi dobijaju informacije o stranim agentima, kao i da će u ponedeljak sa ruskim ambasadorom u Beogradu razgovarati o navodnom proterivanju ruskih državljana iz Srbije, osumnjičenih za špijunažu.

Govoreći o podršci američkom kandidatu za predsednika Donaldu Trampu, Šešelj je kazao da je on pametan čovek i da su njegovi govori veoma „pametni i koncizni“.

„To što voli grublje šale, crni humor, lascivne reči, pa i ja sam takav. Inače bi prestali ljudi da me slušaju da pričam o ozbiljnim stvarima“, zaključio je Šešelj.

On je rekao i da bi jedini protivkandidat na predstojećim predsedničkim izborima mogao da mu bude predsednik Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

„Zar mislite da Saša Janković ili aktuelni predsednik Tomislav Nikolić imaju šanse protiv mene? Nikolić ima minimalne šanse i na ovim predsedničkim izborima može da prođe kao Nikola Šećerovski“, izjavio je Šešelj.

Lider radikala je za sebe rekao da je on jedini siguran kandidat u prvom krugu predsedničkih izbora, dok će mu u drugom krugu protivkandidat biti „neko iz prozapadnjačkih partija“.

(TANJUG)

Share this post: