SLATKO I GORKO: Da li je ovo Nikolićev kraj ili početak?

SNS je posle sednice saopštila da je Predsedništvo odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

„Predsednik Srpske nаpredne strаnke, Aleksаndаr Vučić, obаvezuje se dа u nаjboljoj veri nаstаvi rаzgovore sа dаnаšnjim predsednikom Republike, Tomislаvom Nikolićem, i pokušа dа obezbedi puno držаvno jedinstvo svih odgovornih fаktorа u Srbiji, u nаmeri dа se Srbijа odbrаni od snаgа prošlosti i obezbedi njen dаlji nаpredаk“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je predsednik SNS Aleksаndаr Vučić, dužаn dа rаzgovаrа sа svim pаrtnerimа Srpske nаpredne strаnke i pokušа dа obezbedi široku nаrodnu podršku zа pobedu nа predstojećim izborimа.

Sednicа Glаvnog odborа Srpske nаpredne strаnke, nа kojoj će biti donetа odlukа, biće održаnа u petаk, 17. februаrа 2017. godine, sа početkom u 17.30 čаsovа, u Sаvа centru.

Uoči sednice Predsedništva SNS-a, aktuelni predsednik države Tomislav Nikolić nije želeo da otkrije da li su on i aktuelni premijer, postigli dogovor ko od njih dvojice ulazi u izbornu trku. Tvrdio je samo jedno: jedan drugome neće biti protivkandidati.

Nekoliko sati uoči odluke SNS-a da kandiduje Vučića, Nikolić je tvrdio da još ne zna ko u izbornu trku ulazi: on ili Vučić.

„Pa evo, ja mislim da smo mi skoro sve dogovorili, ali možda ćete večeras to čuti od Aleksandra, možda sutra, ali danas ne“, rekao je ranije danas Nikolić.

O tome je ćutao, ne i o izjavama čelnih ljudi naprednjaka da s njim na čelu nemaju šanse na izborima. Tvrdio je da to nije stav stranke.

„Ali ja sam navikao da pojedinci iz SNS-a potpuno mirno i slobodno iznose – ne bih rekao svoje mišljenje, nego ono za šta misle da bi meni moglo da nanese štetu. Naravno da Aleksandar Vučić može da pobedi, apsolutno… I lakše nego ja. Ali reći da ja ne mogu da pobedim, onda treba da se kaže: A ko će to da pobedi?“

Da Nikolić ne može da pobedi, izjavljivali su i koalicioni partneri iz SPS-a, poručujući mu da na njihovu podršku ne računa.

Predsednik te stranke Ivica Dačić danima je agitovao da se kandiduje Vučić. Da li je takvim stavom kandidovao sebe na mesto budućeg premijera?

Zbog obaveza ministra i njegovog kolege iz Norveške, za novinarska pitanja nije bilo vremena. „Ali, mislim da sam vam dovoljno odgovorio ovih dana – da ne znam“, rekao je.

„Vidim ja svašta u tim izjavama Ivice Dačića“, rekao je Nikolić.

Šta sve vidi, obećao je predsednik, progovoriće ako ne bude predsednički kandidat. A neće to biti, ostao je dosledan, ako je protivkandidat Vučić.

Na pitanje da li će izaći iz trke ukoliko Vučić bude kandidat, Nikolić je odgovorio: „Pa ako on bude, to znači da smo se dogovorili da ja izađem iz trke“

Upitan da li postoji mogućnost da više ne sarađuju, kratko je odgovorio „Ne, ne postoji“

(Beta/N1)

Share this post: