Slučaj otete devojčice: Tijana Jurić viđena u Mađarskoj

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da postoje ozbiljne indicije da je osoba koja liči na Tijanu Jurić iz Subotice, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula, viđena u Mađarskoj.

Kako prenosi RTS, Stefanović je to rekao posle sastanka sa predstavnicima mađarske policije u Bajmoku, sa kojima je razgovarao i o nestanku Tijane Jurić.

Signal mobilnog telefona Tijane, rekao je Stefanović, poslednji put detektovan je dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.

Policija intenzivno traga za Tijanom Jurić (15) iz Subotice, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula, a, s obzirom da se radi o nestanku maloletne osobe pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, u akciju pronalaženja uključene su i specijalističke ekipe MUP-a Srbije, saopštila je ranije Policijska uprava u Subotici.

Zbog blizine državne granice sa Mađarskom, odmah je ostvaren kontakt sa njihovim nadležnim organima, kao i službom Interpola.

Subotičkoj policiji je u subotu, 26. jula u 01.30 časova posle ponoći, prijavljen nestanak maloletne Tijane Jurić.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra „Rata“ u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti, koji prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Bajmok, Stari i Novi Žednik, Mišićevo, Đurđin, Aleksa Šantić, Pačir oblepljeni su sa plakatima nestale devojke, javila je YU eko televizija, a otac devojke, Igor Jurić uputio je apel svima da ukoliko imaju pravu informaciju jave policiji.

Policija moli građane, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi sa nestankom Tijane da se jave u Policijsku upravu u Subotici ili na broj telefona 192, odnosno mob. tel. 064/8927365.

(RTS)

Share this post: