Smena: Jelena MILIĆ više neće biti glavni „NATO čovek“ u Srbiji?

Intervju

foto: Tanjug

Jelena Milić više neće biti glavni NATO čovek u Srbiji, saznaje Srpski telegraf!

– Milićeva će biti smenjena jer im je bukvalno dozlogrdila. U NATO vlada mišljenje da uopšte nije na pravi način zastupala njihove interese u Srbiji. Vrlo brzo će joj otkazati saradnju, a na mesto glavnog NATO lobiste u Srbiji trebalo bi da bude postavljen predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić – prenosi dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa zaključke sa nedavne Parlamentarne skupštine NATO.

U skladu sa politikom otopljavanja odnosa sa Srbijom i pokušajem da na mirniji način i bez pritisaka privole našu zemlju da pristane na članstvo, Alijansa je rešila da promeni i svog glavnog predstavnika u Srbiji upravo zbog agresivne retorike.

Direktorka Centra za evroatlantske studije je imala nekoliko ozbiljnih ispada u javnosti koji su bukvalno ostavili bez teksta njene pretpostavljene, tako da su odlučili da joj zavrnu slavinu. NATO novac, od koga godinama živi dok pljuje sopstvenu zemlju, više neće videti – navodi sagovornik našeg lista.

Dok Milićeva juče nije odgovarala na poruke Srpskog telegrafa, Miletić kaže da nije obavešten o ovakvim namerama Alijanse.

– Nažalost, nemam informacije do kojih ste došli, pa ne mogu ni da komentarišem. Hvala na razumevanju – poručio je Miletić za Srpski telegraf.

Politički analitičar Cvijetin Milivojević, međutim, ocenjuje da je Milićeva naoko dobro agitovala za NATO i da je dizala veliku galamu, ali da je vrlo moguće da će je upravo ta galama koštati posla.

– Verovatno je mnogo galamila, a često je to kontraproduktivno. Taktika rada koja podrazumeva nevidljivost, ona taktika ispod stola često je u maniru velikih sila – ocenjuje Milivojević i dodaje da bi država trebalo da pokuša da stane na kraj ovakvim pojavama u Srbiji.

Svi „biseri“ Milićeve

– Nema dokaza da je osiromašeni uranijum štetan, u malim količinama je blagotvoran za ljudski organizam

– Američke sankcije Dodiku jedan su od najboljih poteza Zapada u poslednjih nekoliko godina

– Demonstrativno napustila emisiju u kojoj je gostovala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

– Nažalost, Rusija postoji

– Ozbiljno razmišljam da se kandidujem za predsednika Srbije. Da bar u prvom krugu otvorim teme EU-NATO saradnje, odnosa EU prema Rusiji

– Preko Tvitera je srpskom teniseru Novaku Ðokoviću uputila psovku: „Idi Nole u 3 LPM“

(Srpski telegraf)

Share this post: