ŠOJGU ODBRUSIO AMERIKANCIMA: “Pogledajte kako ruski SU 27 prži džihadiste u Alepu“ (VIDEO)

Ilustracija

Ruski ministar odbrane demantovao je navode SAD da o napadima na pobunjenike bilzu granice sa Joranom, navodi se u današnjem saopštenju.

Odgovor iz Moskve došao je nakon sastanka zvaničnika SAD i Rusije o stanju u Siriji vezanom za vazdušne udare.

“Objekat koji je pretrpeo bombardovanje lociran je 300 kimotara od terirorije za koju SAD tvrde da je pod kontrolom pobunjenika koji učestvuju u primirju,“ rekao je Šojgu.

Ruski zvaničnici navode da su blagovremeno upozorili savezničku koaliciju o metama na koje će biti vršeni udari ali da su SAD odbili da dostave podatke o pozicijama, navodi Si En En.

Takoreći, Šojgu je stavio na znanje SAD da su oni legitimna meta, i da ukoliko žele da ruska strana prestane sa napadima prihvate režim primirja.

Jedan od videa objavljen danas na Jutubu prikazuje navodno bombardovanje Alepa od strane rusog SU-27. U video u se navodi da je u bombardovanju ruska strana koristila zabranjeno oružju, najverovatnije kasetne bombe.

Ovo nije privi put da se ruska avijacija optužuje za napade nedozvoljenim oružjem, za sada nema komentara od strane ruskih zvaničnika, mada se najverovatnije radi o sirijskoj avijaciji koja je dejstvovala po nenaseljenim kvartovima pod kontrolom džihadista Al Nusre i Islamske države.

(Oslobođenje)

Share this post: