ŠOJGU: Rusija u potpunosti zaštićena od raketnog napada!

„Na celoj teritoriji Rusije formirano je radiolokaciono polje za zaštitu od raketnog napada“, izjavio je ruski ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, odgovarajući na pitanja poslanika Državne dume.

Šojgu je objasnio da je konstruisanje novih radara omogućilo da se prvi put u istoriji nove Rusije formira povezano radiolokaciono polje.

 

Na ovaj način, sistem upozorenja o raketnim napadima je aktivan u svim strateškim vazdušno-kosmičkim pravcima i po svim trajektorijama leta balističkih raketa.

– U sklopu modernizacije Oružanih snaga Rusije, savremena vojna tehnika u jedinicama stalne borbene gotovosti iznosi 58,3 odsto, a ispravnost – 94 odsto – izjavio je Šojgu.

Uz to, udeo lansirnih sistema strateških raketnih snaga koji se nalazi u stanju borbene gotovosti iznosi 99 odsto.

Građanski rat u Siriji prekinut

Građanski rat u Siriji je faktički završen, nakon što je u toj zemlji objavljeno primirje, saopštio je šef ruskog vojnog resora.

Tokom izvođenja napada ruskih vazdušno-kosmičkih snaga ubijeno je 3.119 militanata, uključujući 26 komandanata, saopštio je Šojgu.

On je dodao da su ruske specijalne snage odigrale ključnu ulogu u likvidaciji terorista tokom borbi u Siriji i korekciji udara avijacije.

„Likvidirano je 40 kampova za obuku, 475 komandnih centara, 45 fabrika za proizvodnju municije“, naveo je ruski ministar.

(Agencije)

Share this post: