Specijalno napravljena sofisticirana ruska fregata „Admiral Grigorovič“ na testiranju u Baltiku (VIDEO)

rusija brod mornarica korveta sobraziteljni

Sofisticirana ruska fregata „Admiral Grigorovič“, specijalno napravljena za Crnomorsku flotu, trenutno prolazi kroz niz testiranja u vodama Baltičkog mora.

Ruska Crnomorska flota uskoro će dobiti svoju najnapredniju fregatu „Admiral Grigorovič“, koja trenutno prolazi kroz niz testiranja u vodama Baltičkog mora, javila je ruska televizija „Zvezda“.

Posada je posvećena testiranju sistema za podršku broda, koji je opremljen jedinstvenim oružjem koje nema konkurenciju u celoj ruskoj mornarici.

Narednih nekoliko meseci posadu očekuje oko 200 testiranja i otklanjanja grešaka sistema tehničke podrške plovila i oružja, zadatak koji će obuhvatiti ispaljivanje projektila, artiljerije i torpeda-bušilice.

„Admiral Grigorovič“, koji je u stanju da prenese 3.850 tona, iz baze na Crnom moru isploviće po završetku ovih vežbi.

Primarne funkcije broda dužine 125 metara su protivvazdušna odbrana, pratnja i podmornica za lov.

Njegove najprepoznatljivije karakteristike su dve vertikalne supersonične baterije „kalibar“ SS-N-27 za lansiranje krstarećih raketa, koje se nalaze ispod lansera torpeda RBU-6000 213 mm, smeštenog ispred mosta.

Brod je opremljen naprednim sistemima za elektronsko ratovanje, uključujući pretraživač vazduha i površinski radar, kao i radar za upravljanje vatrom.

Početkom jula, „Admiral Grigorovič“ učestvovao je na 7. Međunarodnom mitingu pomorske odbrane u Sankt Peterburgu.

(sputniknews.com)

Share this post: