SRAMOTA ZA ČOVEČANSTVO I SVET: Cela Evropa vidi šta se dešava u Zagrebu!

Pod naletom ekstremne desnice i pristanak gradonačelnika Milana Bandića, Zagreb će po svemu sudeći umesto Trga maršala Tita ubrzo dobiti Trg Republike Hrvatske.

Zagreb će, međutim, dobitii i spomen ploču ustaši Juri Francetiću.

Spomen ploča Francetiću biće postavljena u subotu, a prethodno će sveštenik Anđelko Kaćunko predvodit misu tim povodom, najavili su hrvatski mediji.

Jure Francetić je do smrti 1942. godine bio jedno od viđenijih lica ustaškog pokreta i NDH, izdajničke fašističke tvorevine krive za smrt stotina hiljada ljudi.

Hrvatske vlasti ni šest meseci od postavljanja spomen ploče sa ustaškim pokličom „za dom spremni“ poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu nisu rešile taj problem, niti ima nagoveštaj da li će i na koji način on biti rešen.

A jedini koji se oglasio povodom spomen ploče Francetiću je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je poručio da je to „neprihvatljivo i nedopustivo“.

Kako je prenela regionalna N1 tv Jandroković je oštro osudio svako veličanje ustaškog poretka i poručio da takva ploča ne sme biti postavljena, jer bi to bilo u suprotnosti s Ustavom RH, navode iz Sabora RH.

(TANJUG)

Share this post: