SRBI NE VOLE NIŠTA NA BRZINU: MODERNIZACIJA – MANIPULACIJA!

Da nauka i tehnologija menjaju naš život prebrzo smatra čak 91% ispitanika iz Srbije, ali ipak novu tehnologiju u automobilima smatra korisnom njih 70%.

Čak 91% ispitanika iz Srbije zastupa stav da tehnološke inovacije prebrzo menjaju život, što je Srbe pozicioniralo na prvo mesto, dok su na drugom mestu Španci sa 79% potvrdnih odgovora, a na trećem Česi sa 77% potvrdnih odgovora.

Isto tako, Srbe brine šta će doneti razvoj tehnologije i kuda ona ide – čak 49% ispitanika iz Srbije je zabrinuto zbog razvoja tehnologije, vrlo sličnog mišljenja su, opet, Česi i Španci.

Ovo su pokazali rezultati studije kompanije Goodyear koja je u saradnji sa LSE (London School of Economics and Political Science) istraživala mišljenje vozača o autonomnim vozilima. Ispitivanje je sprovedeno u okviru fokus-grupa u 4 evropske zemlje i putem onlajn anketa u 11 zemalja Evrope, a u njemu je učestvovalo oko 12.000 vozača.

Međutim, iako su zabrinuti zbog brzih promena koje donosi tehnološki razvoj, građani Srbije pokazuju interesovanje za nove tehnologije.

Samo 5% ispitanih je odgovorilo da ih ne interesuju nove tehnologije, po čemu su pokazali najveću zainteresovanost za nove tehnologije u poređenju sa ostalim EU državama – više nego, na primer, Španci i Italijani.

Zanimljivo je bilo saznati da se građanima Srbije najviše sviđa upotreba nove tehnologije u automobilima.

Srbi su u tom pogledu na prvom mestu, budući da čak 70% ispitanika iz naše zemlje ima pozitivan stav prema novoj tehnologiji u automobilu, dok su na drugom mestu Italijani sa 68% pozitivnih odgovora, a na trećem ispitanici iz Španije sa 64% pozitivnih odgovora.

Na osnovu ovoga ne iznenađuje što su Srbi najviše zainteresovani za to kako njihov auto funkcioniše – čak 66% Srba kaže da bi voleli da znaju o tehnologiji i načinu na koji njihov auto radi.

Sudeći prema rezultatima istraživanjima, izgleda da se naši sugrađani najviše raduju brzom tehnološku napretku u automobilskoj industriji.

(Video: demonstracija gestovnih komandi u VW Golfu)

(Mediji)

Share this post: