Srbija i Rusija imaju istu pobedničku vojnu doktrinu!

foto: Vojska Srbije

foto: Vojska Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković predvodi delegaciju VS koja je u poseti Ruskoj Federaciji.

Nakon ceremonije svečanog dočeka u spomen parku Poklonaja gora u Moskvi i polaganja venca kod spomenika Pobede, Diković je razgovarao je s načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Vladimirom Vasiljevičem Gerasimovim, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Generali Diković i Gerasimov razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje.

U razgovoru s ruskim kolegom, Diković je izrazio zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zainteresovani za nastavak i povećanje aktivnosti u oblasti vojno-vojne, vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje, navodi se u saopštenju.

Delegacija Vojske Srbije danas je posetila i Međunarodni protivminski centar u selu Nahabino u Moskovskoj oblasti, u kojem se realizuje obuka ruskih oružanih snaga i međunarodnih snaga iz oblasti izviđanja, otkrivanja, onesposobljavanja i uništavanja eksplozivnih naprava.

Srpska delegacija će sutra na poligonu „Alabino“ prisustvovati finalu takmičenja „Tenkovski biatlon 2016“ i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara 2016.

(RTS)

 

 

Share this post: