Srpski gigant MSK, posle četiri godine ponovo u pogonu

vucic kikinda gas msk fabrika

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da ima više zainteresovanih strateških partnera za Metanolsko sirćetni kompleks (MSK ) u Kikindi.

Vučić je istakao da ukoliko država obezbedi dobru cenu gasa, neće biti potrebe da se žuri, već će moći da se izabere najbolja ponuda za MSK koji je nakon četiri godine obnovio rad.

Vučić je novinarima u Kikindi rekao da je razgovore o potencijalnim strateškim partnerima vodio i prilikom nedavne posete Rusiji, a da su interesovanje pokazale i kompanije iz Azerbejdžana.

„Ima više zainteresovanih za MSK, ali svi oni su hteli prvo da vide da fabrika radi. Ako to pokažemo, svi će da nagrnu“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije gleda koja su rešenja najbolja za radnike, jer je reč o vrhunskoj fabrici.

„Ovde nema papirića u krugu fabrike, ona je čista kao apoteka, a radnici su naučeni da se prema njoj tako i ophode. Nije MSK kao ma koja druga, pa da nam se žuri da uvalimo đubre ili problem.

Ovo je vrshunska fabrika, prerađuje 100 odsto sirovine gasa, i ako smo u stanju da obezbedimo dobru cenu gasa, onda ne moramo da žurimo s traženjem partnera i nema straha za fabriku“, rekao je Vučić.

Vlada, ne svojom krivicom, ne može da obezbedi cenu od 40 dolara za hiljadu kubika gasa, rekao je premijer, dodajući da je to posledica loših poteza koji su povučeni pre sedam, osam godina.

On je dodao da će Vlada nastojati da obezbedi cenu gasa od 200 d0 210 dolara za kubik, što omogućava fabrici da posluje u plusu.

(Tanjug)

Share this post: