SRPSKI MINISTAR – VUJOVIĆ IZ AMERIKE NAJAVIO potpunu okupaciju SRBIJE!

dusan vujovic

Velika preduzeća treba da se osposobe da prime strani menadžment, da hvataju korak sa svetom i da se osposobe da refinansiraju obaveze po nižim kamatnim stopama.

Ako naša velika preduzeća preuzmu stranci, šta će ostati Srbiji?

To je izjavio ministar finansija Dušan Vujović za RTS, gde boravi na jesenjem zasedanje MMF-a i Svetske banke.

Na pitanje koje su zamerke Svetske banke Srbiji, Vujović je rekao da to „nisu zamerke, već njihove želje da se fokusiramo na prepreke na koje nailazimo u ovoj fazi“.

„Suština je da se velika preduzeća osposobe, da prime strani menadžment, da se osposobe da refinansiraju svoje obaveze po nižim kamatnim stopama da bi dobile korist od toga šta je Srbija postigla.

Očekujemo da se ostvare ciljevi optimizacije broja zaposlenih i u javnom sektoru i javnim preduzećima“, kazao je on.

On očekuje da se to refinansiranje sprovede po mnogo povoljnijim uslovima i za preduzeća i Srbiju u celini.

„Očekujem da ljudi nadju svoj interes u novom pristupu radu i da se ostvare ciljevi u restrukturiranju i optimizaciji broja zaposlenih u celom javnom sektoru i javnim preduzecima“, ukazao je Vujović.

On je u Vašingtonu za RTS rekao da su nastavljeni razgovori sa MMF-om koji su započeti u septembru u Beogradu, a završavaju se poslednje dekade oktobra, takođe u srpskoj prestonici.

„Sa Svetskom bankom smo razgovarali o tekućim projektima i planu saradnje sa Vladom Srbije o definisanju prioriteta i merenju realizacije prioriteta u prvih 100 dana nove vlade“, rekao je Vujović.

Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je danas da će zajednička sednica vlada Srbije i Albanije biti korak u pravcu podrške zajedničkih investicionih projekata i saradnje, kao osnove budućeg razvoja za sve zemlje u regionu.

Vujović je rekao da je na jesenjem zasedanju MMF i Svetske banke u Vašingtonu naglašen efekat rešenosti na regionalnu integraciju i saradnju, kao i konkretizovanje projekata i dogovora o tranzitu i trgovini kao osnovi razvoja i saradnje.

On je rekao da je u Vašingtonu razgovarao sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Sirilom Milerom koji je ocenio da je Zapadni Balkan jedna od najdinamičnijih zona cele Evrope.

„Činjenica je da su te zemlje kasnije krenule sa reformama, ali je činjenica da se sada posvećuju tim reformama i trude se.

Posebno ističu primere, ne samo Srbije, već i Crne Gore i Makedonije“, kazao je Vujović.

On je rekao da je u Njujorku prisustvovao multilateralnim sastancima na kojima je bilo reči u kojim pravcima se kreće medjunarodna zajednica.

Vujović je rekao da se u narednoj godini očekuje veći rast i da to stvara povoljnije uslove za Srbiju i druge zemlje.

(Agencije)

Share this post: