ŠTA ĆE ŠEŠELJ REĆI: Ipak koalicija Vučića i Jovanovića!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Lider SNS trenutno je bliži odluci da umesto socijalista i Ivice Dačića pozove Jovanovića, a taj dil raskrinkao je i Boris Tadić

Lider LDP Čedomir Jovanović postao je glavni kandidat za ulazak u Vladu Srbije koju naprednjaci prave s pojedinim manjinskim listama, saznaje Kurir od izvora bliskih pregovorima.

Lider SNS Aleksandar Vučić, kako otkriva naš sagovornik, planira da pod svoje skute stavi i Čedinog predizbornog partnera Nenada Čanka, čiji će LSV najverovatnije biti deo vladajuće garniture u Vojvodini.

Vučić kao mandatar razmišlja da će ovim potezom dobiti suvislo opravdanje što je uopšte raspisao vanredne izbore, ali i bolju odbranu protiv proevropskih stranaka u parlamentu.

On još nije prelomio, ali trenutno je bliži odluci da, umesto socijalista, u vladu zove Čedu i njegov LDP. Time bi se stvorio utisak da je Srbija posle vanrednih izbora zaista dobila novu, promenjenu vladu.

Imajući u vidu da će evropske integracije igrati značajnu ulogu u budućem Vučićevom mandatu, LDP se čini kao bolji saveznik naprednjacima – objašnjava izvor Kurira.

Posvađao se sa Tadićem

Nije zanemarljivo da je ovu moguću pogodbu između Vučića i Jovanovića indirektno nagovestio upravo Čedin koalicioni partner Boris Tadić, koji je rekao da njegov SDS neće praviti nikakve dilove s naprednjacima u republičkoj i pokrajinskoj vlasti, ali da je „svaka članica koalicije SDS-LDP-LSV vlasna da sama odluči o tome“.

I u predizbornoj kampanji bilo je očigledno da su Tadić i Jovanović u ne baš prisnim i partnerskim odnosima, što je kulminiralo u izbornoj noći, kad je lider SDS pred novinarima vikao na Čedu da ga ne prekida dok govori, o čemu je Kurir već pisao.

(Kurir)

Share this post: