Stižu obilne kiše i grmljavina: Evo gde se u Srbiji očekuju nepogode!

Pazite se

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da nas očekuju obilne kiše i grmljavina.

Tropske vrućine, prema najavama meteorologa će trajati samo još danas, kada će živa u teromometru dostići 36 stepeni.

Dugo očekivano osveženje, kiša i pad temperature konačno stižu danas u popodnevnim časovima.

U Beogradu će vreme danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne se očekuje povećanje oblačnosti i tokom noći kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u nedelju posle podne i tokom noći očekuje osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

ČEKA NAS NAJGORA ZIMA U ISTORIJI: Stravično upozorenje svetskih meteorologa!

U ponedeljak će biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U narednim danima će uslediti osetan pad temperature.

Takvo, svežije vreme, sa kišom i povremenim pljuskovima, prognizira se za prva tri dana naredne nedelje. Više kiše biće u Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu, ali i inače po celoj Vojvodini, a manje na jugu Srbije.

Ukupna količina padavina od nedelje do srede biće značajna za poljoprivredne kulture i kretaće se od 10 do 40 litara po metru kvadratnom, ali, zbog lokalnih pljuskova biće neravnomerno raspoređena.

Krajem naredne nedelje, u četvrtak i petak, biće i sunca i oblaka, ali najviša dnevna temperatura neće preći 31. podeok živinog stuba.

(Telegraf.rs)

Share this post: