Stravična nesreća: Ruski vojni avion sa 91 putnikom pao u Crno more! – VIDEO

Avion pao u Crno more

foto: Printscreen YouTube

Avion ruskog Ministarstva odbrane „Tu-154“ sa 91 osobom pao je jutros u Crno more nakon poletanja iz Sočija prema Siriji, a vojni istražitelji Istražnog komiteta Rusije otvorili su krivičnu istragu, rekla je za TAS S portparolka tog komiteta Svetlana Petrenko.

Hitne službe prenose da za sada nema preživelih.

Interfaks prenosi da su spasilački timovi pronašli nekoliko tela.

Petrenko je navela da je krivična istraga otvorena zbog „kršenja pravila letačke bezbednosti ili priprema za njih“. Navedeno je da su istražitelji zaplenili dokumenta i ispituju osobe koje su pripremale avion za let.

Foto: Printscreen/YouTubefoto: Printscreen/YouTube

Ruska agencija objavila je da su spasilačke ekipe locirale ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Navedeno je da da su većinu putnika činili muzičari ruskog vojnog hora koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.

Foto: Printscreen/YouTubefoto: Printscreen/YouTube

„Bila je 91 osoba u avionu, 68 od njih su bili muzičari „Ansambla Aleksandrov„, devet predstavnika medija, šest pratilaca (vojnika) i osam članova posade“, naveo je izvor TAS S.

Ruski vojni televizijski kanal „Zvezda“ je saopštio da je među novinarima bilo troje njihovih kolega, a tu je bilo i troje članova ekipe „Kanala 1“.

Rojters je preneo informaciju agencije RIA novosti iz neimenovanog izvora da je avion pao zbog tehničkog problema.

(Tanjug)

Share this post: