SUKOB U OPOZICIJI! Boško Obradović „spustio na zemlju“ Čedu Jovanovića, „možda sam praznoglav ali nisam izdajnik“!

bosko obradovic dveri

Polemika političke, ali i „lične prirode“ lidera LDP Čedomira Jovanovića i Pokreta Dveri Boška Obradovića, započeta tokom sednice Skupšštine Srbije o budžetu, a nastavljena danas na stranačkim sajtovima i saopštenjima, „zaključena“ je zasad izjavom Obradovića da mozda jeste praznoglav, ali nije izdajnik.

Jovanović je, naime, novinarima u Skupštini, u utorak, objasnio da je „zbog pristojnosti“ reagovao na izlaganje Obradovića, kojeg naziva „praznoglavim momkom“, koji često sebe predstavlja kao novu generaciju, a „krcka petu banku“.

– Ne dopada mi se da me bilo ko naziva kriminalcem, i tako se ponašam 20 godina, a pogotovo da me nazivaju oni koji rade “na kopejku“ – rekao je predsednik LDP, reagujući na izlaganje lidera Dveri.

On je rekao da Obradović u skupštinu dolazi sa tekstovima koje su drugi pisali:

– Dođete sa tekstom koji su drugi napisali i onda “bulaznite“ 20 minuta, jer vas ništa u životu ne obavezuje.

I ta njegova opsednutost LDP-om ili onim što ja u Skupštini radim, zapravo, govori o nekoj čudnoj frustraciji koja mene, opet, navodi na zaključak da nije Velja Ilić najgore što možemo da očekujemo u političkom životu Srbije, a da dolazi iz Čačka – rekao je Jovanović.

Dodao je da je za Ilića makar bilo jasno „kad govori da govori iz svoje glave“ i da on u Skupštini „nikada nije bio megafon onih koji ne žele ništa dobro ovoj zemlji“.

Lider LDP naveo je i da mu je „jasna poruka koja je upućena“ pominjanjem Đukanovića, Vladimira Popovića, Vučića i stavljanjem njega u taj kontekst.

Nada se, rekao je, da ima još ljudi u ovoj zemlji koji razumeju šta se desilo u Crnoj Gori i koji su ga čuli kada je rekao da je ono što se dešava u Crnoj Gori uvod u ono što nas čeka ovde u Srbiji.

Srbija neće biti gulag, istakao je i dodao su izbori koji su pred nama za njega borba za evropsku Srbiju, te da će u toj borbi da sarađuje sa svima koji dele te vrednosti ili koji će nas makar malo unaprediti.

Dodao je da o njemu Milošević nikad nije rekao ružnu reč.

Istakao je i da nije uoči parlamentarnih izbora „mitingovao“ sa Obradovićem, već sa njim i svim drugim opozicionim liderima.

Obradović je uzvratio da je Jovanović juče „postao Vučićev portparol“.

On u današnjem saopštenju tvrdi da se Jovanović sam prepoznao u njegovoj diskusiji:

– Zašto je moje pominjanje nove koalicije Čeda – Beba – Milo – Vučić kod njega izazvalo asocijaciju na kriminal? – pita Obradović.

– Jovanovića boli što sam ga raskrinkao kao lažnu opoziciju u Narodnoj skupštini. On je deo Vučićeve vlasti i to vide svi građani Srbije.

Oni su isti, oni su jedno, njihova politika je ista, SNS je preuzeo politiku LDP-a -navodi predsednik Dveri i dodaje da je to što Jovanoviću „smeta Rusija i što ratuje protiv Rusije – to je najbolji dokaz kome Srbija treba da se okrene“.

– Možda sam praznoglav, ali nisam izdajnik – zaključio je Obradović.

(Agencije)

Share this post: