Surovo ubistvo Luke Popova: Ubili voditelja metalnom šipkom zbog 2 telefona!?

Ubijen

foto: Facebook

Svirepo ubistvo Luke Popova (60) iz Srpskog Krstura, radnika Opštinske službe u Novom Kneževcu i radio novinara, otkriveno je brzom akcijom Policijske uprave u Kikindi koji su pre nekoliko sati priveli troje osumnjičenih za svirepo ubistvo.

Dvoje malololetnika N.N. (16), i N.N. (17) u pratnji devojke Gabrijele K. (27), koja je u emotivnom odnosu sa sedamnaestogodišnjim maloletnikom iz Srpskog Krstura, upali su sinoć u kuću Luke Popova sa namerom da ga opljačkaju, nakon bezuspešnog pokušaja da ih spreči, maloletnici su nekoliko puta metalnom šipkom po glavi i telu udarali Luku Popova dok nije podlegao povredama.

Foto: Telegraf

foto: Telegraf

Kako Telegraf saznaje, troje osumnjičenih su Popova udarali po glavi i telu, a zatim ga ostavili u kući gde je i preminuo. Prema saznanjima do kojih smo došli iz kuće pokojnog Popova, ubice su odnele samo dva mobilna telefona.

O teškom i svirepom ubistvu, u šoku i neverici je cela Srbija. Meštani Srpskog Krstura o pokojnom Luki Popovu govore samo najlepše, te i da je kao rukovodilac KUD-a vodio folklorni ansambl, često priređivao kulturne događaje u ovom mestu i tako unosio život Srpskom Krsturu.

Foto: Privatna arhiva

foto: Privatna arhiva

Brojne kolege i prijatelji, još uvek su u šoku, ne veruju da Luke nema. Važio je za dobrog čoveka i prijatelja, vedar i nasmejan, živeo je sam ali je imao mnogo prijatelja i poznanika koji za njega imaju samo reči hvale.

Osumnjičeni su nakon privođenja priznali izvršenje krivičnog dela.

Od Luke Popova u poslednjem pismu oprostili su se i članovi KUD „Milan Ajvaz“

Od dragog prijatelja i dobrog čoveka oprostili su se članovi i mnogobrojni prijatelji KUD „Milan Ajvaz“ koji su se preko društvenih mreža poslednji put oprostili od velikog čoveka, jednog od omiljenijih u Srpskom Krsturu:

– Reči su suvišne… Dela govore o tebi. Mnogobrojni festivali, razna putovanja, kako u zemlji tako i u inostranstvu, višegodišnje organizacije letnjih događanja… Živeo si za to… Do poslednjeg trena… Hvala ti Luka na svemu… Uvek ćemo te se sećati i večno ćeš živeti u nama i kroz nas… Zauvek tvoji igrači, članovi i mnogobrojni prijatelji KUD „Milan Ajvaz“…

Počivaj u miru…

(Telegraf.rs)

Share this post: