TAČI U MONSTRUOZNOM LANCU: Trgovali organima sa Nigerijcem i zvaničnicima Turske i Hrvatske!

hasim-taci02

Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj – rekao je Filip Ndžemanze.

Asocijacija lekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji, u saradnji sa bivšim premijerom Kosova Hašimom Tačijem, ali i zvaničnicima Turske i Hrvatske, objavila je nigerijska informativna agencija „Naij“.Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan u Overiju, glavnom gradu te nigerijske države.- Prvi put u istoriji jedna Vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima – izjavio je Ndžemanze.

Predsednik asocijacije nigerijskih lekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera u Tursku, na Kosovo, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje, prenosi „Sputnjik“.

– Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj – rekao je Ndžemanze.

Vladina kancelarija je saopštila da su te optužbe „stara priča kojom su se bavile nigerijske bezbednosne službe“.

Okoroča je posetio Kosovo u martu 2012. godine kada se sastao sa tadašnjim Tačijevim zamenikom Bedžetom Pacolijem i ministrom trgovine Mimozom Kusari Lilom.

(Sputnjik)

Share this post: