TAČI U STRAHU OD ANEKSIJE PRETI: Beograd spreman da žrtvuje srpske građane na Kosovu!

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su provokacije Srbije prema Kosovu deo „starog scenarija o podeli jednog dela Kosova“.

On je optužio Srbiju da je spremna da žrtvuje srpske građane na Kosovu radi svojih političkih i vojnih ciljeva.

„Srbija računa na pomoć Rusije i zato je jedan voz iz Rusije krenuo iz Beograda prema Kosovu. Ništa nije slučajno, već je sve planirano“, rekao je Tači za Radio Slobodna Evropa.

[adsenseyu5]

Kako tvrdi, „pretnje ratom“ najbolji su dokaz o postojanju scenarija u Srbiji koji za cilj ima aneksiju, a potom i odvajanje jednog dela Kosova.

„Jedina pretnja kosovskim Srbima je kada Srbija njih upotrebljava za realizaciju svojih ciljeva. Srbija je spremna da žrtvuje i viktimizira srpske građane na Kosovu radi svojih političkih i vojnih ciljeva, kako je to radila u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini“, naveo je Tači.

On tvrdi da „Srbija danas preti Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu“ i da je postala adresa sa koje se preti miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

[adsenseyu1]

Kosovski predsednik smatra da pretnja ratom srpskog rukovodstva treba da zabrine svakog, a posebno NATO i EU.

Tači kaže da, bez obzira na ovu napetu situaciju, on „poziva Srbiju na dijalog i na saradnju“ i dodaje da „ako Srbija poziva na rat, Kosovo poziva na mir.

Ako Srbija poziva na teritorijalne podele, Kosovo poziva na integraciju u EU i u NATO“.

[adsenseyu1]

(Tanjug / B92)[adsenseyu2]

Share this post: