Tadić: Nemam pojma ko je i zašto napao Ivicu Dačića, verovatno neko iz vlade

Boris Tadic02

Nekadašnji predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije Boris Tadić izjavio je danas da nema pojma ko je pustio snimke sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem i da to nema veze sa njim, te da je očigledno da se radi o sukobu unutar Vlade Srbije.

„Očigledno je za svakog mislećeg pojedinca da se radi o sukobu unutar vlade, jer niko ne bi smeo iz vladinih institucija da pusti taj snimak bez dozvole najviših funkcionera“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić je napomenuo da kao predsednik SDS neće učestvovati u toj debati, u kojoj, kako je naveo, režimski mediji pokušavaju da prebace pritisak i težište pažnje na opozicione stranke, kao i da mu ne pada na pamet da uđe u aktuelnu vladu.

„Nema nijednog razloga da se komporomitujem učešćem u toj vladi, a još manje mi pada na pamet da menjam Dačića na funkciji na kojoj jeste“, istakao je Tadić.

[adsenseyu4]

Tadić je istakao i da nikada u životu sa Dačićem o bilo kakvom snimku i njegovoj vezi sa Radulovićem nije razgovarao.

„Mislim da je najprljavije što može da insinuira jedan političar u Srbiji da implicitno optuži one koji su sada mrtvi, a mislim da je ta optužba upućena prema mom bivšem šefu kabineta (Miodrag Miki Rakić) i to su radili neki njegovi saradnici iz stranke tokom proteklih 48 sati i to svedoči o moralnom karakteru ove vlade kojoj sam najoštrija opozicija“, poručio je Tadić.

Objasnio je da svaka služba bezbednosti u svetu snima one koji su sumnjivi, a da u ovom slučaju nisu snimali predstavnika vlade, već da je istraga bila zbog Radulovića.

vucic-tadic

„Ako kojim slučajem predstavnici vlade dođu u konakt sa onima koji su sumnjivi zbog nekog krivičnog dela, onda i predstavnici vlade i drugi građani po prirodnom mehanizmu bivaju snimljeni i to je moj jednostavni odgovor“, naveo je Tadić, dodajući da je pitanje za nadležne da li je neko obaveštavao ili nije one koji su na snimku sa osumjičenim.

Naglasio je da nije znao sa kim se predstavnici vlade sreću, već da je naknadno, na Savetu za nacionalnu bezbednost, dobio plan delovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca narkotika i u tom kontekstu bio informisan o postojanju raznih snimaka, ne samo tog snimka.

Prema njegovim rečima, svaka država štiti svoj integritet i bezbednost, legitimnim i legalnim metodama, a to je radila i naša država, po zakonu i u koordinaciji sa međunarodnim bezbednosnim institucijama.

(Tanjug)

[adsenseyu1]

Share this post: