TEO: Kada bi me poslali na mesec i tamo bih jurio trofej a kamoli u NBA!

foto: euroleaguenet

foto: euroleaguenet

Plejmejker reprezentacija Srbije i CSKA Miloš Teodosić kaže da bi otišao u NBA ligu, ali u tim u kojem bi dobio dovoljno prostora.

“U prošlosti sam osećao da mi igranje u NBA nije blisko, ali sada razmišljam o tome – želim da putujem u SAD, da igram u NBA i da se takmičim sa najboljima na svetu.

Možda sam sada spremniji mentalno, ali i na terenu. Znam da mogu, verujem u sebe i nema sumnji i premišljanja“, napisao je Teodosić u svom blogu za portal Eurohoops.

“U najboljoj sam fazi karijere, igram za osvajača Evrolige i uživam u stvari koja je najvažnija za mene još otkad sam bio dete i igrao na lokalnom terenu – uživam u košarci.

Neću da rizikujem da to izgubim jer je to jedino što mi je stvarno potrebno“,dodao je srpski košarkaš.

Teodosić kaže da ne bi otišao po svaku cenu u NBA.

“Želim da osetim da NBA tim zna moju igru, ima plan za mene i da može da me koristi u ekipi sa pravom hemijom, a da ciljevi budu visoki.

Želim da pobeđujem, da budem motivisan i da osećam da treneri i organizacija veruju u mene. Važni su visoki ciljevi, igram za titule otkad sam bio dete.

Znam da mogu da doprinesem, ali neću da odem samo da bih mogao da kažem da sam igrao u NBA. Potreban mi je ceo paket koji će me uzbuditi. Dakle, zavisi od ponuda i od načina na koji mi tim priđe“, piše Teo i objašnjava:

“Ako završim u NBA, želim da budem svoj – prostor na terenu je veći u poređenju sa Evropom, iskakanja na bekovima su retka, a ima i mnogo dobrih šutera i igrača koji mogu da završe u pik-en-rolu.

To su sve ključevi moje igre i zato mislim da bih se lako prilagodio i prikazivao kvalitetne partije. Ne zanimaju me brojke, nije to poenta, poenta je da igram košarku i da utičem na igru svog tima, da mu pomažem“.

Priču o NBA Teodosić je zaključio rečima da je još rano, da mu ostaje sezona sa CSKA u kojoj ekipa želi da odbrani sve titule, a deo bloga bio je posvećen i reprezentaciji Srbije.

“Celo to putovanje i iskustvo iz Rija predstavljalo je nešto neverovatno za sve nas. Postigli smo naš cilj, ali iza dresa koji nosimo postoji vrlo duga tradicija, a upravo je dugotrajnost ono što se u sportu najviše računa.

Novi izazov je da Srbiju zadržimo među najboljima na svetu, osvojili smo dva srebra na takmičenjima na kojima su učestvovale ekipe s cele planete, a sanjamo i o zlatnoj medalji koja bi nas još više digla u istoriji srpske košarke.

Imamo još toga da ponudimo kao generacija i to ćemo dokazati“, zaključio je Teodosić u blogu za Eurohoops.

(B92)

Share this post: