Tramp opasno „diše za vrat“ Hilari Klinton u trci za predsednika Amerike

donald tramp

Istraživački centar „Rasmusen Reports“ objavio je rezultate svog istraživanja javnog mnjenja na temu aktuelne trke za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Rejting Hilari Klinton nastavlja da pada, pa je čak 46% ispitanika, koji pri tome ne pripadaju nijednoj političkoj partiji, izrazilo uverenje da Klintonova treba da odustane od predsedničke kampanje zbog afere o zloupotrebi sistema državne komunikacije, tzv. afere o mejlovima.

Podsećamo, prilikom terorističkog napada na američku ambasadu u Bengaziju, Klintonova nije poštovala važeće protokole i procedure kao državni sekretar SAD-a, pa je pregovore i dogovore vodila sa privatnog mejla, iako je bila u obavezi da koristi državni mejl i komunicira preko posebnih servera.

U očima mnogih građana, Klintonova je diskreditovana za poziciju predsednika, jer se pokazala neozbiljnom i na poziciji državnog sekretara.

Najveći rast među predsedničkim kandidatima ima Donald Tramp, republikanac milijarder, koji trenutno za Klintonovom zaostaje za svega 6%, kako je to objavila medijska kuća SiEnEn u svom poslednjem istraživanju.

Tokom jula, ova razlika je bila čak 16%, ali Tramp vrtoglavo raste, pa mu dosadašnji favorit izbora, Hilari Klinton, u avgustu beži svega 6%.

(Pravda)

Share this post: