TURISTI I MEŠTANI KIPTE DO BESA: Ako planirate do Crne Gore, ove stvari će vam biti nepodnošljive! (ANKETA)

Ilustacija

Gostima koji letuju u Budvi najviše smeta buka, dileri soba, kao i prosjaci na ulicama, pokazala je analiza žalbi koje su pristigle.

Žalbe turista ali i građana primala je Služba telefona za informacije, sugestije, pritužbe i pohvale specijalnog broja 08000 1300, za potrebe NTO.

U proteklih sedam dana Služba je ukupno evidentirala 41 poziv, od kojih se 13 odnosilo na informacije, dok je i 27 poziva na pritužbe, prenose Dnevne novine.

Najviše žalbi je stiglo iz Budve ukupno osam, sedam iz Tivta, pet iz Bara, i po dve iz Herceg Novog, Kotora i Podgorice, dok je jedna pristigla iz Kolašina.

Kada je reč o Budvi od ukupno osam pritužbi, po dve su bile na buku i nelegalne izdavaoce privatnog smeštaja, dok po jedna se odnosila na prosjačenje, nepoštovanje propisa o slobodnom delu plaža, remećenje bezbednosti kupača i nehigijenske uslove.

Svaki primljeni poziv se automatski evidentira i žalbe se prosleđuje nadležnim institucijama. U slučaju da turista želi povratnu informaciju, obaveštava se istog dana ili po dobijanju informacije od nadležne inspekcije.

Problem buke kulminirao je ove godine u Budvi, nakon što je jedna od predstava Grad teatra bila na kratko prekinuta, kako bi glumica Mirjana Karanović zamolila komunalce da ne „turiraju“ kamionima ispred scene Vještica u Bečićima.

Slična situacija se dogodila i sa predstavama koje su se izvodile u samom srcu Staroga grada, gde je muzika iz okolnih lokala praktično onemogućavala ljubitelje dramske umetnosti da uživaju u predstavama.

Problem buke, najbolje na svojoj koži osećaju stanovnici Staroga rada, koji iz godine u godinu traže od nadležnih da se samo primene norme propisane Zakonom o zaštiti od buke, jer je život u tom starom urbanom jezgru praktično nemoguć tokom letnjih mjeseci.

To da su dileri preplavili ulice, i na najprometnijim mestima presreću goste, slika je koja je uobičajna svake godine.

(cmd.me)

Share this post: